Διεθνή

ΗΠΑ: Μπόνους $1.000 από σχολεία στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται

  • newsroom


Η πρωτοβουλία έχει στόχο να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πολυάριθμων διακοπών

Μπόνους ύψους 1.000 δολαρίων στους εργαζόμενούς τους που θα κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα δίνουν σχολεία στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, προκειμένου να παρακινήσουν περισσότερο κόσμο στον εμβολιασμό.

Όπως εξηγούν σε δελτίο Τύπου οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της κομητείας Χένρι, που βρίσκεται κοντά στην Ατλάντα, η πρωτοβουλία έχει στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «πολυάριθμων διακοπών, που σημειώθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας».

Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC), στην κομητεία Χένρι τα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες αυξήθηκαν κατά 40%, ενώ γενικότερα στις ΗΠΑ καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Το μπόνους χρηματοδοτείται από ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα που έχει στόχο να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια.

Τα σχολεία της περιοχής μετρούν 6.000 εργαζομένους. Όσοι από αυτούς εμβολιαστούν με ένα από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια στη χώρα (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson), θα μπορούν να επωφεληθούν από το μπόνους των 1.000 δολαρίων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους αξίζουν και ελπίζουν για τη συνέπεια και τη σταθερότητα στη μάθησή τους. Το να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά και να διασφαλίσουμε την υγεία των εργαζομένων μας είναι αναγκαίο για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επενδύουν στον “Greek Freak”

Έρευνα: Το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας

Πώς ο κορωνοϊός ξεκίνησε παγκόσμιο «ράλι» στις τιμές σε κατοικίες