Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το χάπι της Merck για τον κορωνοϊό

  • newsroom


Το φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, επειδή η μολνοπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων

Εγκρίθηκε σήμερα το χάπι της Merck για τον κορωνοϊό από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, μία μέρα μετά την έγκριση του αντίστοιχου χαπιού της Pfizer.

Το σκεύασμα της Merck μολνοπιραβίρη (molnupiravir), το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics, έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους περίπου κατά 30% σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο στην αρχή της ασθένειας.

Ο οργανισμός ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ήπιας έως μεσαίας νόσησης από κορωνοϊό από ενήλικες που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, και από εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές θεραπείας για τον κορωνοϊό ή δεν είναι κλινικά κατάλληλες για αυτούς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμβόλαιο αγοράς έως 5 εκατ. δόσεων του φαρμάκου για 700 δολάρια ανά δόση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA, το φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, επειδή η μολνοπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: «Ράλι» αυξήσεων των αξιών στα ακίνητα και το 2022 (Διάγραμμα)

Mαρία Αγγελικούση: «Το LNG είναι το καθαρότερο ορυκτό καύσιμο»

Handelsblatt: Αυτό είναι το παρακινδυνευμένο πείραμα του Ερντογάν