Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί οι millennials θέλουν να γίνουν αγρότες – Τι δείχνουν τα στοιχεία

  • newsroom


Η «επιστροφή στη φύση» - μια ακόμη τάση που διαμορφώθηκε από τη γενιά των millennials - αποτελεί «θείο δώρο» για εταιρείες με αγροτικά προϊόντα όπως η Tractor Supply οι οποίες βλέπουν τα έσοδά τους να εκτοξεύονται το τελευταίο διάστημα

Αρκετοί είναι οι millennials που το τελευταίο διάστημα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις ανέσεις των αστικών κέντρων για να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο. 

Για χρόνια, η συγκεκριμένη γενιά βρισκόταν αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις, μία από αυτές ήταν και η δυσκολία ένταξης στην αγορά κατοικιών. Σήμερα, όμως, οι millennials – άτομα δηλαδή ηλικίας 25-40 ετών – έχουν καταφέρει να ενταχθούν με επιτυχία στην εν λόγω αγορά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη τάση για αποκέντρωση οδήγησε τελικά σε εκτόξευση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων ιδίως στις ΗΠΑ. 

Η «επιστροφή στη φύση» λοιπόν – μια ακόμη τάση που διαμορφώθηκε από τη γενιά των millennials – αποτελεί «θείο δώρο» για την Tractor Supply η οποία βλέπει τα έσοδά της να αυξάνονται όλο και περισσότερο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαλ Λότον στο CNBC.

Η επιτυχία

Ο προμηθευτής αγροτικού εξοπλισμού, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία τα πήγε εξαιρετικά, ακόμη καλύτερα και από ότι οι ειδικοί εκτιμούσαν. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 39%, με τα κέρδη της να διαμορφώνονται έτσι στα 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 53% από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

«Πλέον δεν αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς αποκλειστικά και μόνο με τη βοήθεια των βασικών μας πελατών αλλά έχουμε και έναν νέο σύμμαχο, τους millenials. Παρατηρείται μια πραγματική αναγέννηση της αγροτικής ζωής με πρωτεργάτη αυτή τη γενιά.» δηλώνει ο Ceo της εταιρείας.

Σήμερα, η Tractor Supply, διαθέτει 2.000 καταστήματα και απασχολεί τουλάχιστον 42.000 υπαλλήλους. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 190,95 δολάρια τη Δευτέρα, αύξηση 6% από την έκθεση της εταιρείας. Η Tractor Supply έχει καταφέρει όχι μόνο να βελτιώσει αλλά και να αυξήσει τις προοπτικές της για όλο το έτος.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Εκτόξευση 569% στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Πότε θα εμβολιαστούν οι 20άρηδες – 2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από Μάιο

H Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού