Διεθνή

Ισραήλ: Επίθεση με τουλάχιστον 3 νεκρούς στην πόλη Ελάντ (upd)

  • newsroom


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι Ισραηλινοί γιόρταζαν την ημέρα της ανεξαρτησίας και μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Ελάντ του κεντρικού Ισραήλ, όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα η ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι Ισραηλινοί γιόρταζαν την 74η επέτειο από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, ημέρα που συμπίπτει με το τέλος των μουσουλμανικών εορτασμών της Άιντ αλ-Φιτρ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών Magen David Adom, ένας τέταρτος άνθρωπος, θύμα της επίθεσης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο δήμαρχος της Ελάντ, μιλώντας στο Κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει το Reuters, τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους του Ισραήλ υπήρξε σειρά επιθέσεων και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη

Goldman: Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά;

Handelsblatt: Αρνείται η Γερμανία την πρόταση του ESM για Ταμείο Σταθερότητας €250 δισ.

Η Βρετανία ανακάλεσε το αναγνωρισμένο καθεστώς του Χρηματιστηρίου της Μόσχας