Η Βρετανία ανακάλεσε την Πέμπτη το καθεστώς του Χρηματιστήριου της Μόσχας (MOEX) ως αναγνωρισμένου χρηματιστηρίου, αίροντας κάποιες από τις φοροελαφρύνσεις για τους νέους επενδυτές.

Η Βρετανία αποδίδει σε ορισμένες χρηματιστηριακές αγορές καθεστώς αναγνωρισμένου χρηματιστηρίου, το οποίο επιτρέπει σε κάποιες από τις μετοχές που τελούν υπό διαπραγμάτευση σε αυτές να επωφελούνται από συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις. Ενώ οι υφιστάμενες επενδύσεις μέσω του MOEX είναι ανεπηρέαστες, οι νέες δεν μπορούν πλέον να επωφελούνται.

Όταν η Βρετανία πρότεινε την κίνηση αυτή τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι είναι σε απάντηση των περιορισμών που επέβαλε η Τράπεζα της Ρωσίας σε ξένους επενδυτές, επικαλούμενη απαγόρευση της 28ης Φεβρουαρίου που αποτρέπει τους χρηματιστές να πωλούν περιουσιακά στοιχεία ύστερα από εντολή μη Ρώσων κατοίκων.

«Με το χρηματιστήριο της Μόσχας να μην αποσύρει τους περιορισμούς για τους επενδυτές, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε άλλη επιλογή από το αφαιρέσει το αναγνωρισμένο καθεστώς του», δήλωσε η Λούσι Φρέιζερ, υφυπουργός Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων. «Αυτό θα σταματήσει την περαιτέρω διοχέτευση χρημάτων σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα για νέες επενδύσεις στη Ρωσία».

Διαβάστε ακόμα:

Ο άλυτος γρίφος του πετρελαίου – Το εμπάργκο στη Ρωσία, οι έριδες στην Ευρώπη και η… λύση της Κίνας

Goldman Sachs: Έρχεται νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης από τη Fed τον Ιούλιο

Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αττική Οδό – Μεγάλα ονόματα στον διαγωνισμό