Διεθνή

Ιταλία: Αυτός ο οίκος πολυτελείας στρέφεται στα ρούχα από δεύτερο χέρι

  • newsroom


Η αξία της αγοράς second hand ρούχων προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 65%, στα 33 δισ. ευρώ, ενώ η αύξηση της αξίας της αγοράς για καινούργια είδη πολυτελείας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%

Στην αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων και αξεσουάρ στρέφεται ο ιταλικός οίκος πολυτελείας Prada, καθώς ο διάδοχος της γνωστής εταιρείας και επικεφαλής μάρκετινγκ, Λορένζο Μπερτέλι, διακρίνει ευκαιρίες σε μια αγορά, η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Η αγορά για τσάντες και ρούχα από δεύτερο χέρι έχει γνωρίσει ευρείας κλίμακας άνθιση τα τελευταία τρία χρόνια, όπως αναφέρει το Reuters, μια ανάπτυξη που οδηγείται από τους καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας, οι οποίοι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά και αναζητούν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές.

Ενδεικτικό αυτής της μεγάλης άνθισης της συγκεκριμένης αγοράς, είναι ότι από το 2017 έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, η αξία της προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 65%, στα 33 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain. Σε αντιδιαστολή, για το ίδιο διάστημα των τεσσάρων χρόνων, η αύξηση της αξίας της αγοράς για καινούργια είδη πολυτελείας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%.

Όπως είναι λογικό, η αγορά αυτή η οποία καθίσταται συνεχώς και πιο δημοφιλής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών πολυτελών ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Διαβάστε ακόμα:

Πάνω από 800 πλειστηριασμοί πριν το τέλος της χρονιάς – Γνωστά ονόματα στο «σφυρί»

Μητσοτάκης: Xωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι – Δυο δωρεάν self test για όλους τις γιορτές

Απίστευτο: Ξέφρενο ρέιβ πάρτι στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας – Σταμάτησαν τον χορό για να … προσευχηθούν (pics+vid)