search icon

Διεθνή

«Καμπανάκι» Μπέζος για την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ – Ποιον κίνδυνο «βλέπει» ο Mr. Amazon

Αν και ο κύριος Amazon έριξε τους τόνους, τα σχόλιά του αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών η οποία μετρά ήδη αρκετά χρόνια

Την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια σχολίασε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο συνιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τροφοδοτώντας τη μακροχρόνια κόντρα ανάμεσα στους δύο δισεκατομμυριούχους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Μπέζος ανέφερε ότι η Κίνα μπορεί να αποκτήσει επιρροή στο Twitter μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά.

«Ενδιαφέρουσα ερώτηση», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter και πρόσθεσε:

«Η κινεζική κυβέρνηση μόλις επωφελήθηκε από την κίνηση αυτή;», υπονοώντας τους επιχειρηματικούς δεσμούς του Μασκ με την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ίδρυσε ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη το 2018 και η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κινεζικές εταιρείες για την προμήθεια των υλικών που μπαίνουν στις μπαταρίες της, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Tο Twitter απαγορεύεται στην Κίνα από το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας, ωστόσο, ελλοχεύει τώρα ο κίνδυνος ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν την κυβέρνησή του.

Αρκετές ώρες αργότερα, όμως περιόρισε τα καυστικά σχόλια για τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter: «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην πλοήγηση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε.

Αν και ο κύριος Amazon έριξε τους τόνους, τα σχόλιά του αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών η οποία μετρά ήδη αρκετά χρόνια.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, οι δισεκατομμυριούχοι που κατέχουν εταιρείες μέσων ενημέρωσης δεν κάτι καινούργιο. Ο ίδιος ο Μπέζος είναι ιδιοκτήτης της The Washington Post, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Salesforce, Marc Benioff, αγόρασε το Time Magazine το 2018. Βέβαια η ιδιαιτερότητα του Twitter έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί μια πλατφόρμα όπου εκατομμύρια άνθρωποι αλληλεπιδρούν και μοιράζονται περιεχόμενο — και ως εκ τούτου βρίσκεται υπό στενό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Διαβάστε ακόμα:

Twitter: Τα «απόνερα» του χρυσού deal με τον Έλον Μασκ – Τα αναπάντητα ερωτήματα (vid + tweets)

Société Générale: Μυτιληναίος, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, Jumbo στο «κάδρο» της αναδιάρθρωσης του MSCI

Βουτιά 25% στην τιμή του φυσικού αερίου τον Απρίλιο – Στα 91 ευρώ η μεγαβατώρα

Exit mobile version