Διεθνή

Kορωνοϊός: Έτσι έθεσε υπό έλεγχο την πανδημία η Ισλανδία

  • newsroom


Η Ισλανδία είδε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ

Η Ισλανδία είναι μια χώρα όπου ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 έχει πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Ειδικότερα, 9 στους 10 ενήλικες στην χώρα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα από τον περασμλενο Ιούνιο.

Ως επακόλουθο της εν λόγω κίνησης, ήταν το αμέσως επόμενο διάστημα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να αυξηθούν δραματικά. Η Ισλανδία είδε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η σοβαρότητα της νόσησης είναι μικρή. Πράγματι, 97% περίπου των περιπτώσεων παρουσιάζουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, ενώ μόνο ένας θάνατος από COVID-19 έχει καταγραφεί στην Ισλανδία τους τελευταίους μήνες.

Ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα. Άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη αυτή καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19, ενώ είναι ικανά να μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2. Επίσης, με τη νέα αυτή μετάλλαξη μεγαλύτερο ιικό φορτίο φιλοξενείται στο σώμα των προσβεβλημένων ατόμων. Συνεπώς, από το παράδειγμα της Ισλανδίας προκύπτει ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί θετικά και αποτρεπτικά έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη 213 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο

Αεροπορικές εταιρείες: Σκληρός ανταγωνισμός για τα ταξίδια μετά το καλοκαίρι με πτήσεις από… 1 ευρώ

Ναύλα, πρώτες ύλες και ελλείψεις προκαλούν κρίση στο παγκόσμιο εμπόριο