Διεθνή

Κορωνοϊός: Έξι απίστευτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί όπου δεν κινδυνεύετε

  • newsroom


Μπορεί τα ταξίδια εξαιτίας του κορωνοϊού να έχουν περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο αυτοί είναι οι 6 πιο ασφαλείς προορισμοί για να αποδράσει κάποιος εν μέσω πανδημίας

Το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού αποτελεί τροχοπέδη για να ταξιδέψει κανείς σήμερα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Άλλες χρονιές οι περισσότεροι θα είχαν ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές εντός αλλά και εκτός συνόρων. 

Ωστόσο, με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, οι λιγότερο δημοφιλείς αλλά συγχρόνως και πιο ασφαλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί φαίνεται να είναι εκείνοι που καταγράφουν σημαντική άνοδο ακόμη και πληρότητα σε κρατήσεις.

Πεζοπορία σε κρυμμένες πλαγιές και ιππασία σε άκρως απομακρυσμένες διαδρομές, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που όπως αναφέρει το CNBC, έχει κανείς για να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα του κορωνοϊού καταφέρνοντας μάλιστα να αποδράσει ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Εξερευνώντας τα άγρια μονοπάτια της Ιαπωνίας

Με τη χώρα να μην έχει επιβάλει ακόμη αυστηρούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ντόπιους και όχι μόνο ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα πιο κρυμμένα μέρη της Ιαπωνίας. 

Ένας πολύ καλός τρόπος για να θαυμάσει κανείς όλα τα αξιοθέατα της Ιαπωνίας είναι να περιπλανηθεί στα μονοπάτια της με τα πόδια. Ταξιδιωτικοί γραφεία όπως το Walk Japan έχουν αφιερώσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγαλύτερα και πιο καλά κρυμμένα πετράδια της χώρας.

Οι πεζοπόροι έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πανδημίας, ακολουθώντας δρόμους με όμορφους ναούς και ιαματικές πηγές όπως αυτές του Kunisaki στο νότο αλλά και να εξερευνήσουν τον κρυφό αυτοκινητόδρομο του Nakasendo πηγαίνοντας από το Κιότο στο Τόκιο.

Τον Ιούλιο, η Ιαπωνία ξεκίνησε την εκστρατεία Go To Travel με στόχο να ενθαρρύνει τον εγχώριο τουρισμό στη χώρα με επιδοτήσεις σε ξενοδοχεία και ταξίδια για ντόπιους κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα σκέφτεται να ανοίξει και πάλι τα διεθνή της σύνορα την άνοιξη του 2021 δηλαδή πριν από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο τον Ιούλιο.

Ανακαλύπτοντας τις ΗΠΑ με ένα τροχόσπιτο

Οι ενοικιάσεις τροχόσπιτων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω της πανδημίας, καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να ανακαλύψουν κλασικές διαδρομές που ενδείκνυται να ταξιδέψει κανείς με ένα τροχόσπιτο σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τον κορωνοϊό.

Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη σπάνια φύση του Εθνικού Μνημείου του Κολοράντο, με τους κόκκινους βράχους και τα βαθιά φαράγγια ή να οργανώσουν ένα ταξίδι στην κοιλάδα Napa. Τα βουνά, οι έρημοι και οι αμμόλοφοι του Εθνικού Πάρκου Guadalupe Mountains του Τέξας αποτελούν μια ακόμη εξαιρετική επιλογή ταξιδιού το οποίο τηρεί τους κανόνες κοινωνικής απομόνωσης.

Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, οι εταιρείες ενοικίασης τροχόσπιτων αναμένουν περαιτέρω αύξηση της ζήτησης, με τον ιστότοπο ενοικίασης RVShare να σημειώνει ότι οι μισοί ταξιδιώτες θεωρούν τα τροχόσπιτα ως τον πλέον ασφαλή τρόπο προκειμένου να επισκεφθούν την οικογένεια τους κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Περπατήστε στα σκαλοπάτια της Ιταλίας

Μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και τις σοβαρές επιπτώσεις που επέφερε στην Ιταλία, τα περίπου 5.8οο απομακρυσμένα χωριά της χώρας -τα μισά εκ των οποίων φαίνεται πως είναι εγκαταλελειμμένα – θεωρούνται οι καταλληλότεροι προορισμοί για ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν εν μέσω της πανδημίας

Τον Μάιο, η ιταλική κυβέρνηση διέθεσε 30 εκατομμύρια ευρώ (35 εκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή  στα ιστορικά της κέντρα της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα της χώρας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εσωτερικού και του διεθνούς τουρισμού. Ωστόσο, το δεύτερο πρόσφατο lockdown που επιβλήθηκε στη γειτονική χώρα έχει αναγκαστικά περιορίσει την τουριστική κίνηση ακόμη και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ των οποίων και το Μιλάνο. 

Ο γύρος της Γαλλίας

Η Γαλλία, η γενέτειρα των πιο εμβληματικών ποδηλατικών διαγωνισμών όπως του Tour de France, διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές ποδηλασίας στον κόσμο για ποδηλάτες όλων των ικανοτήτων.

Όσοι αναζητούν μια λύση για απόδραση μακριά από τα πλήθη μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαδρομές που διαθέτει ολόκληρη η χώρα. Tαξιδιωτικά πρακτορεία στην Γαλλία όπως το Discover France και το Tour Radar επιτρέπουν στους ποδηλάτες να βιώσουν από κοντά την εμπειρία της ποδηλασίας στα βουνά των Πυρηναίων, στους ιστορικούς πύργους της κοιλάδας του Λίγηρα ή στις πεδιάδες της Προβηγκίας.

Η Γαλλία βρίσκεται και αυτή εν μέσω ενός δεύτερου καθολικού lockdown παγώνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο τον εγχώριο όσο και τον διεθνή τουρισμό τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Οδηγήστε τους απομακρυσμένους δρόμους της Σκωτίας

Τα Highlands είναι το πιο βόρειο σημείο της Σκωτίας και ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα σημεία της γης. Το ιδιαίτερο αυτό μέρος μπορεί να αποτελέσει προορισμό για ένα από τα πιο γραφικά και συγχρόνως κοινωνικά αποκομμένα ταξίδια.

Οι οδικοί ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν τις πιο απομακρυσμένες διαδρομές της χώρας, είτε με το αυτοκίνητο μέσω της τραχιάς οροσειράς του Isle of Skye είτε με ένα ταξίδι στη χερσόνησο Knoydart των Highlands. Ακόμη, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις χιονισμένες κορυφές της γραφικής διαδρομής του Snow Roads που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται και αυτό αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Σκωτίας με ανακοίνωσή της ανέφερε πως θα εξετάσει εκ νέου το ζήτημα των ταξιδιωτικών περιορισμών αυτή την εβδομάδα.

Η ακτή της Σιγκαπούρης

Καθώς η πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας επιτρέπει τις κρουαζιέρες χωρίς να θέτει ακόμη περιορισμούς για τους τελικούς προορισμούς αυτών, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν ταξίδια στο εξωτερικό.

Όσοι ντόπιοι ωστόσο επιθυμούν μια πιο κοινωνικά απομακρυσμένη εκδρομή μπορούν να το πράξουν επιλέγοντας την ιδιωτική ενοικίαση σκαφών. Οι πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών, συμπεριλαμβανομένης της GetMyBoat, η οποία μάλιστα σημείωσε αύξηση της ζήτησης κατά 3.900% μεταξύ των μηνών Απριλίου και Οκτωβρίου, προσφέρουν ημερήσιες τιμές για προϋπολογισμό και ναύλωση πολυτελείας από περίπου 188 δολάρια την ημέρα.

Τον Ιούλιο, η Σιγκαπούρη επιδότησε τον εγχώριο τουρισμό με ένα πακέτο ενίσχυσης ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας κίνητρα στους αυτόχθονες να οργανώσουν ένα ταξίδι εντός συνόρων.