Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Kraken αναμένεται να προχωρήσει σε απολύσεις στο 30% του προσωπικού της, δηλαδή 1.100 άτομα, «προκειμένου να προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», όπως δήλωσε την Τετάρτη ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Τζέσι Πάουελ σύμφωνα με το CNBC.

Ο Πάουελ δήλωσε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης, που προκλήθηκε από «μακροοικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες» μείωσε τη ζήτηση των πελατών, τον όγκο συναλλαγών και τις εγγραφές.

«Έπρεπε να αναπτυχθούμε γρήγορα, υπερτριπλασιάζοντας το εργατικό δυναμικό μας, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες την ποιότητα και τις υπηρεσίες που περιμένουν από εμάς» δήλωσε ο Τζέσι Πάουελ και πρόσθεσε:

«Αυτή η μείωση προσωπικού φέρνει το μέγεθος της ομάδας μας πίσω στο επίπεδο που ήταν μόλις πριν από 12 μήνες». «Παραμένω εξαιρετικά αισιόδοξος για τα κρυπτονομίσματα και την Kraken», σημείωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την κατάρρευση της FTX τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν πληγεί από αναλήψεις και ρυθμιστικούς ελέγχους. Η Kraken θα προσφέρει αποζημίωση 16 εβδομάδων ως αποζημίωση απόλυσης

Διαβάστε ακόμη:

Παγκρήτια Τράπεζα: Το deal με τη Σερρών, το «asset» της HSBC και ο ανοιχτός «φάκελος» της Χανίων

Intrakat: Υπερψηφίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ

FTX: Το mea culpa του Σαμ Μπάνκμαν Φριντ – «Δεν έκανα απάτη, έχω μείνει με $100.000 και μια πιστωτική»