Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Ρουκέτα κατά των Ισραηλινών

  • newsroom


Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναζωπυρώνονται, μετά την ανακοίνωση του Μπένταζμιν Νετανιάχου για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας του σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας

Απάντηση στο σχέδιο των ΗΠΑ έφτασε με την εκτόξευση ρουκέτας, από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ανησυχητικό σκηνικό ανάφλεξης παρατηρείται στη Μέση Ανατολή, μετά την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο δίνει τη δικαιοδοσία στο Ισραήλ να προχωρήσει στην προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών, γεγονός που πυροδοτεί την έκρηξη των Παλαιστινίων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναζωπυρώνονται, μετά την ανακοίνωση του Μπένταζμιν Νετανιάχου για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας του σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να ασκήσει ισραηλινή κυριαρχία όχι μόνο σε εποικισμούς της Δυτικής Όχθης αλλά και σε Κοιλάδα του Ιορδάνη και Νεκρά θάλασσα.

Την ίδια στιγμή με αγωνία αναμένεται η απάντηση της Παλαιστίνης. Ορισμένοι αναλυτές διατείνοναι ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ασκεί έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας, δεν θα εμπλακεί σε τέταρτο πόλεμο με το Ισραήλ, όμως ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν άργησε να εκδηλώσει την ενόχλησή του στα σχέδια Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται.

Μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα προς το Ισραήλ ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, την επομένη της παρουσίασης του αμερικανικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή, το οποίο έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από τους Ισραηλινούς και πολύ εχθρικής από τους Παλαιστίνιους.

«Πριν λίγα λεπτά μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινό έδαφος», ανέφερε ο στρατός αμέσως μετά την ανακοίνωσή του ότι θα ενισχύσει την παρουσία του στη Δυτική Όχθη και κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: Protothema.gr

Απόρρητο Απόρρητο