Τουλάχιστον ο γνωστός επενδυτής και κύρια έμπνευση της ταινίας «The Big Short», Michael Burry, ακολουθεί τις ίδιες του τις συμβουλές.

Έχοντας αποκαλέσει το πρόσφατο ράλι των αγορών ως «χαζομάρα» και έχοντας προειδοποιήσει -επιτυχώς σύμφωνα με το zerohedge– για δημιουργία δραματικού κραχ σε tweets τα οποία αναρτά και σβήνει σχεδόν άμεσα αλλά τα οποία προλαβαίνει και «αρπάζει» ένας διαφορετικός λογαριασμός, ο Burry και το hedge fund του Scion Capital, προχώρησαν σε μία σχεδόν ανήκουστη κίνηση.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ο Burry ρευστοποίησε ολόκληρο το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο αξίας $200 εκατομμυρίων και συγκράτησε μόνο τις επενδύσεις του στην ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης των φυλακών GEO Group, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Τα νέα αυτά αύξησαν τη μετοχή του hedge fund κατά 12% στα $7,68, επεκτείνοντας την πρόσφατη αύξηση της τάξης του 14% το β’ τρίμηνο του έτους.

Το hedge fund ξεπούλησε τις επενδύσεις του σε εταιρείες όπως Alphabet, Meta, Bristol-Myers και Αpple.

Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη δημοσίευση της δήλωσης γνωστή και ως «13F» στην οποία πρέπει να προβαίνουν όλοι οι επενδυτές μελετά μόνο τις επενδυτικές τοποθετήσεις σε αγορές των ΗΠΑ ενώ δε συμπεριλαμβάνει μετοχές σε χρηματιστήρια της αλλοδαπής και τοποθετήσεις shorts.

Κανείς, ακόμα, δε γνωρίζει πότε ακριβώς ο Burry ρευστοποίησε το χαρτοφυλάκιό του. Σημειωτέον πως ο επενδυτής έγινε γνωστός στην αγορά μετά από το επιτυχημένο short ενάντια στα στεγαστικά δάνεια πριν την παγκόσμια κρίση του 2008 και στο ευρύτερο κοινό μέσω της ταινίας The Big Short.

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Το ενεργειακό σοκ θα καθορίσει τα πάντα σε ΕΚΤ και Ευρωζώνη (πίνακας)

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ – Αύξηση £533 ετησίως για τους καταναλωτές

Φυσικό αέριο: Οι «συντηρητικές εκτιμήσεις» της Gazprom ανεβάζουν στο +60% την τιμή!