Ο θρύλος του MotoGP, Μαρκ Μάρκες, εξομολογείται πως η αποχώρηση από τη Repsol Honda – με την οποία έχει κερδίσει έξι παγκόσμιους τίτλους πρώτης κατηγορίας την τελευταία δεκαετία – ήταν η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του.

Ο Μάρκες θα εγκαταλείψει την ομάδα του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν αγώνων μοτοσικλέτας Grand Prix (MotoGP). Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, εντάχθηκε στη Honda το 2012, προτού γίνει ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP το 2013, σε ηλικία μόλις, 20 ετών. Υπερασπίστηκε αυτόν τον τίτλο το 2014 και κέρδισε τέσσερις ακόμη διακρίσεις το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Ωστόσο, έκτοτε, μια σειρά από σοβαρούς τραυματισμούς και η πτώση της απόδοσης της μοτοσυκλέτας Honda σε σχέση με τους ανταγωνιστές κατασκευαστές, ιδιαίτερα την κυρίαρχη σήμερα Ducati, τον εμπόδισαν από το να κατακτήσει ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας.

Με δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα να απομένουν για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν ο Μάρκες βρίσκεται 14ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος αναβατών, ενώ ο συμπαίκτης του και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 Joan Mir βρίσκεται στην 22η θέση. Ο 30χρονος Ισπανός, που θεωρείται ευρέως ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες όλων των εποχών, θα ενταχθεί στην Gresini Ducati την επόμενη σεζόν.

«Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας μου. Φεύγεις από τη ζώνη άνεσής σου, από την ομάδα σου, από την οικογένειά σου, από την ομάδα που σου έδωσε πολλά πράγματα και όπου η σχέση είναι πολύ καλή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ενώ πιστεύει ότι η Honda θα επιστρέψει τελικά στην κορυφή ακόμη και χωρίς αυτόν, ο Μάρκες υποστηρίζει πως δεν είχε χρόνο να περιμένει την ομάδα του, να ανεβάσει την απόδοση της μοτοσυκλέτας, αν θέλει να επωφεληθεί από τα υπόλοιπα χρόνια της φυσικής του ακμής. Ορκίστηκε να τα δώσει όλα στους τελευταίους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν για να ευχαριστήσει τη Honda για όσα του έδωσε η ομάδα την τελευταία δεκαετία.

«Σεβαστείτε το σώμα σας»

Παρόλο που απολάμβανε μια λαμπερή καριέρα μέχρι το 2020, ο αθλητής υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς έκτοτε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις. «Ίσως το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μάθημα που πήρα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έμαθα πως πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε το σώμα μας», τονίζει ο Μάρκες.

«Στις δύσκολες στιγμές είναι εκεί που μαθαίνεις περισσότερα, αλλά δεν θέλω κανένας να περάσει όλα αυτά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις το κίνητρο εκείνη τη στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσεις τις συνήθειες σου. Πιστέψτε ότι όλα θα είναι καλύτερα στο μέλλον», καταλήγει.

 

Διαβάστε ακόμη

Διάπλατες οι πόρτες της Ελλάδας για το ρωσικό αέριο

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο, οι προκρατήσεις του τουρισμού, ο αθόρυβος Ιάπωνας, τα βαριά ονόματα στα αιολικά και το deal Attica-ΑΝΕΚ

D-Marin: Αύξηση μεγεθών στην Ελλάδα – Εξετάζει συμμετοχή σε νέους διαγωνισμούς παραχώρησης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ