Τον πρώτο «ταξιδιωτικό διάδρομο» μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής θα δημιουργήσουν η αμερικανική Delta και η ιταλική Alitalia που πολύ σύντομα θα κάνουν πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ιταλία χωρίς να απαιτούν από τους επιβάτες να μπαίνουν σε καραντίνα με την άφιξή τους. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αεροδιάδρομος που θα λειτουργήσουν η Delta και ο ιταλικός αερομεταφορέας θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, μετά από διάταγμα των υπουργών Υγείας, Μεταφορών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλίας.

Από τις 19 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες της Delta και το πλήρωμα σε κάποιες πτήσεις μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ατλάντα στην Τζώρτζια και του Διεθνούς Αεροδρομίου Φιουμιτσίνο στη Ρώμη θα υποβληθούν σε ένα πιο αυστηρό καθεστώς ελέγχων (δηλ. τεστ).

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Ρώμης, Aeroporti di Roma, ανέφερε ότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και του Διεθνούς Αεροδρομίου του Newark Liberty, που είναι δρομολόγια που πετά η Alitalia, θα συμπεριληφθούν στον νέο αεροδιάδρομο.

Οι επιβάτες θα πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό τεστ (PCR), έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση, καθώς και ένα rapid test στο αεροδρόμιο. Με την άφιξή τους στην Ιταλία, θα γίνεται κι άλλο rapid test, ενώ θα γίνεται κι ένα τρίτο πριν την αναχώρηση για επιστροφή στην Ατλάντα, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική.

Το αρνητικό τεστ για Covid-19 θα επιτρέψει στους επιβάτες που είναι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ιταλία για ουσιαστικούς λόγους, όπως εργασία, υγεία ή εκπαίδευση, να εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών που επιβάλλει σε άλλες περιπτώσεις η Ιταλία στους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Ιταλοί και άλλοι πολίτες από την ΕΕ που ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ στην Ιταλία με αυτές τις νέες πτήσεις θα εξαιρούνται και αυτοί από την υποχρεωτική αυτο-απομόνωση.

Όπως ανακοίνωσε η Aeroporti di Roma, στόχος είναι οι πτήσεις χωρίς καραντίνα να διευρυνθούν το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά… Άνεργος και φτωχός ο σούπερ σταρ του Game Thrones

Αλιβιζάτος (Skroutz): Επιταχύνεται ο μετασχηματισμός με άξονα το marketplace

AstraZeneca: O CEO περνά στην αντεπίθεση και απαντά για τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα του εμβολίου