Διεθνή

Μεγάλη φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ – Πάνω από 160 εγκλωβισμένοι (Vid)

  • newsroom


Η φωτιά ξέσπασε σε χώρο που γίνεται ανάπλαση – Οι πυροσβέστες έδωσαν εντολή στους καταναλωτές να μην βγουν πανικόβλητοι αλλά να μείνουν σε ασφαλή σημεία στο εσωτερικό

Πανικός επικράτησε στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 160 άτομα στο εσωτερικό του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τους 160 οι οποίοι και αναμένουν τις οδηγίες των σωμάτων ασφαλείας προκειμένου να βγουν από το κτήριο με ασφάλεια.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τον χώρο καθώς ο καπνός φυσούσε μέσα στο κτίριο και στους δρόμους της περιοχής. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου Νο.3. Κάλεσαν στην συνέχεια τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα, 60 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο και άλλα 100 στον 39ο. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι εμπορικό κτήριο και περιλαμβάνει μια εμπορική στοά 14 ορόφων και έναν πύργο γραφείων 25 ορόφων.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα Θέρμανσης: Τέλος χρόνου για αιτήσεις και παραστατικά στο “MyΘερμανση”

Βιντζηλαίος: Ετοιμάζει νέα εξαγορά και νέες δραστηριότητες για την Creta Farm 

ΔΕΔΔΗΕ: Με ένα μπουκέτο ψηφιακών υπηρεσιών επανασυστήνεται στην αγορά ο  διαχειριστής