Αντιμέτωποι με το Spotify ενδέχεται να βρεθούν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, που αν και στην αρχή βγήκαν με πανηγυρικό τρόπο να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για την παραγωγή podcast από το έκπτωτο βασιλικό ζευγάρι, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον πενιχρά.

Η συμφωνία, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών, υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2020. Μάλιστα, το άκουσμα του ποσού προκάλεσε την οργή καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα, που είδαν τα δικά τους μεροκάματα ως ιδιαίτερα πενιχρά έναντι αυτών που βγάζουν οι γαλαζοαίματοι.

Μέγκαν και Χάρι είχαν αναλάβει μέσω της εταιρείας παραγωγής Archewell Audio την παραγωγή και παρουσίαση σειράς με Podcast για όλον τον κόσμο. Ένα χρόνο μετά, κι ενώ οι Σάσεξ πολλάκις έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα, έχουν δώσει στη δημοσιότητα ένα επεισόδιο διάρκειας μόλις 35 λεπτών…

Ο Ίαν Πένμαν, δικηγόρος που ειδικεύεται σε συμβόλαια ροής μουσικής, δήλωσε στην Express ότι το Spotify πιθανότατα πλήρωσε στον Δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ προκαταβολή και διατήρησε το δικαίωμα να υποχωρήσει από το σύνολο των 18 εκατομμυρίων λιρών, εφόσον δεν ήταν δημοφιλές.

«Δεν θα ήταν άδικη η υπόθεση ότι ίσως η δημοτικότητά τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο ένιωθαν αρχικά οι ίδιοι ή το Spotify», είπε.

«Είναι συνηθισμένη περίπτωση στις μουσικές συμφωνίες, αυτό πηγαίνει δεκαετίες πίσω, ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν για μια μεγάλη συμφωνία, όπως ότι ο Ρόμπι Γουίλιαμς υπογράφει μια συμφωνία για 15 εκατομμύρια λίρες ή κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι παίρνει 15 εκατομμύρια λίρες την πρώτη μέρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Αργίες 2022: Πότε πέφτουν τα τριήμερα αυτή τη χρονιά

20 χρόνια ευρώ: Τα κέρδη και οι απώλειες για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (vid)

15 Ελληνες επιχειρηματίες μιλούν για τα Χριστούγεννα των παιδικών τους χρόνων