Αλλάζει σχέδια μετά το διαζύγιό της η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, καθώς πλέον δεν δεσμεύεται να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς.

Αντίθετα, όπως υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς θα μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπίες.

Η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, .

Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη 20ετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.

Eκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της.

«Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τέτοιου μεγέθους, είναι να τη μοιράσει -με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Αντίθετες πορείες για τα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές στο Χ.Α. – Τι λέει για το PEPP

Μείωση ΕΝΦΙΑ το 2022: 350 εκατ. ευρώ ή 13% σε σχέση με το 2021 – Αναλυτικά παραδείγματα (upd)

Πετρέλαιο: Ξαφνική πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ