Την στάση της μετά το σάλο των τελευταίων ημερών πως η Meta απειλεί να αφήσει την Ευρώπη χωρίς τις υπηρεσίες σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως τα Facebook και Instagram, ξεκαθαρίζει η εταιρεία τονίζοντας πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα συμβεί.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η Meta δεν θέλει να απειλήσει πως θα φύγει από την Ευρώπη λόγω της αβεβαιότητας που φέρνουν οι μηχανισμοί επεξεργασίας δεδομένων στην Αμερική.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως όπως όλες οι εισηγμένες εταιρείες, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουμε σημαντικούς κινδύνους στους επενδυτές μας. Την περασμένη εβδομάδα, όπως κάναμε στα προηγούμενα τέσσερα οικονομικά μας τρίμηνα, αποκαλύψαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ αποτελεί απειλή για την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους ευρωπαίους καταναλωτές και να λειτουργούμε τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη.

Δεν έχουμε καμία απολύτως επιθυμία να αποσυρθούμε από την Ευρώπη. φυσικά δεν το θα κάνουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Meta, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζεται σε διαβιβάσεις δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ προκειμένου να λειτουργούμε τις παγκόσμιες υπηρεσίες μας. δεν είμαστε μόνοι. Τουλάχιστον 70 άλλες εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων δέκα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, έχουν επίσης εγείρει τους κινδύνους σχετικά με τις μεταφορές δεδομένων στις καταθέσεις κερδών τους.

Οι διεθνείς μεταφορές δεδομένων στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία και υποστηρίζουν πολλές από τις υπηρεσίες που είναι θεμελιώδεις για την καθημερινή μας ζωή. Για πολλά χρόνια, το νομικό πλαίσιο που υποστηρίζει τη μεταφορά δεδομένων πέρα ​​από τον Ατλαντικό αντιμετωπίζει σοβαρές διαταραχές. Η συμφωνία Safe Harbor καταργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015. Το περασμένο καλοκαίρι η Privacy Shield, η οποία χρησιμοποιήθηκε από περισσότερες από 5.000 εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ακυρώθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με βάση μια σύγκρουση μεταξύ της νομοθεσίας της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Θέλουμε να προστατεύονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών της ΕΕ και θέλουμε το Διαδίκτυο να συνεχίσει να λειτουργεί όπως προβλεπόταν: χωρίς τριβές, σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία — αλλά όχι περιορισμένο από εθνικά σύνορα.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται σαφείς, παγκόσμιους κανόνες για την προστασία των διατλαντικών ροών δεδομένων μακροπρόθεσμα και, όπως άλλες εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, παρακολουθούμε στενά τον πιθανό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας καθώς προχωρούν αυτές οι εξελίξεις.

Όπως και άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, επωνυμίες και εμπορικές οργανώσεις, ελπίζουμε να δούμε συνεχή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για αντικατάσταση της ασπίδας απορρήτου για την προστασία των διατλαντικών μεταφορών δεδομένων, τη διασφάλιση ισχυρής προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τη διατήρηση συνδεδεμένων παγκόσμιων κοινοτήτων, οικονομιών, επιχειρήσεων και οικογενειών.

Διαβάστε ακόμα

Ταμείο Ανάκαμψης: Κούρσα τραπεζών για φθηνά δάνεια σε ιδιώτες

Πολωνική «απόβαση» στην ελληνική αγορά

Τα παρτάλια του Καραμανλή, τα ζόρια της ΔΕΗ, οι ουρές (για διχίλιαρα) της Αττικής Οδού και το Ταμείο της Prodea