Διεθνή

Μια γυναίκα έχει περίοπτη θέση στο Twitter – Αποτελεί πρότυπο στον κόσμο της τεχνολογίας

  • newsroom


Πτυχιούχος μηχανικός, εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε στη Silicon Valley, προτού μετακομίσει στη Σιγκαπούρη το 2005 για να ολοκληρώσει το MBA της

Η Μάγια Χάρι, αποτελεί τη γυναίκα πρότυπο στον κόσμο της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά που ηγείται των επιχειρήσεων του Twitter στη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Ως αντιπρόεδρος της APAC, είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των τεχνολογικών λειτουργιών της εταιρείας κοινωνικών μέσων, τη διαχείριση των επιχειρηματικών της τμημάτων και, όλο και περισσότερο, την αντιμετώπιση των κοινωνικοπολιτικών ανησυχιών που εγείρονται, ειδικά μετα τα τελευταία γεγονότα, μετά την παύση του λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Αλλά η μηχανολόγος – μηχανικός, με καταγωγή από την Ινδία, η οποία εργάστηκε σκληρά στον ανταγωνιστικό τομέα της τεχνολογίας, είπε ότι η επίτευξη των στόχων της, και κατά συνέπεια, του πλέον υπεύθυνου ρόλου της, την βοήθησε να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού της, που η ίδια τις χαρακτηρίζει υπερδύναμη.

Πτυχιούχος μηχανικός, εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε στη Silicon Valley, προτού μετακομίσει στη Σιγκαπούρη το 2005 για να ολοκληρώσει το MBA της. Αργότερα, επέστρεψε στην πατρίδα της στην Ινδία και πέρασε οκτώ χρόνια δουλεύοντας σε ρόλους μάρκετινγκ και γενικής διαχείρισης σε εταιρείες τεχνολογίας, προτού επιστρέψει στη Σιγκαπούρη για να αναλάβει νέες αρμοδιότητες.

Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται στο Twitter, κατέχοντας μία από τις σημαντικότερες  θέσεις.

«Η ανάληψη αυτών των καθηκόντων, στα προηγούμενα πόστα, με έκανε ένα άτομο που ανέπτυξε δεξιότητες που έφερα μαζί μου όταν ανέλαβα τη νέα μου θέση», δήλωσε ο Χάρι για την απόφασή της να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και να μετακομίσει στην Ασία.

Η Χάρι είπε ότι η γυναίκα σε μια βιομηχανία που κυριαρχείται από άντρες ήταν μερικές φορές δύσκολη, συμπεριλαμβανομένης της ερώτησης για τα σχέδια ανατροφής παιδιών από έναν υποψήφιο εργοδότη στην Ινδία. Αλλά επέμεινε ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

«Σήμερα, το να είσαι γυναίκα στην τεχνολογία είναι επιθυμητό και ανοίγει πολλές πόρτες. Ως βιομηχανία, είναι πολύ πιο αξιοκρατική από τις υπόλοιπες», είπε. «Αν επιμείνεις, νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου, αποδεικνύεις την αξία σου και οι άνθρωποι σε κοιτάζουν για αυτό που μπορείς να καταφέρεις.»

Το Twitter, από την πλευρά του, έχει θέσει ως  στόχο, οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας έως το 2025. Επί του παρόντος, το ποσοστό ανέρχεται στο 42%.

Δεν δίστασε να παραθέσει ορισμένες συμβουλές για την επίτευξη των στόχων γυναικών που θέλουν να διαπρέψουν, ενώ αναγνώρισε ότι οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν – ιδιαίτερα στην Ασία, όπου οι οι παραδόσεις καλά κρατούν.

Αναζητήστε ένα πρότυπο

Η εύρεση ενός μοντέλου σταδιοδρομίας που σέβεστε και θαυμάζετε είναι κίνητρο. Το να βρεις κάποιον που να είναι αξιόπιστο και στον επαγγελματικό σου κύκλο είναι ακόμα καλύτερο. «Πρέπει να έχεις κάποιον στο μυαλό σου και να μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα από εκείνον σε λίγα χρόνια. Αυτός ο συσχετισμός θα χτίσει την αυτοπεποίθησή σου.»

Να είστε ανοιχτές στις συζητήσεις

Να είστε ειλικρινείς με τους διευθυντές και τους ενδιαφερόμενους για τις φιλοδοξίες σας, όσον αφορά τη σταδιοδρομία σας. Στο παρελθόν, η Χάρι είπε ότι χρειάστηκαν τρεις ή τέσσερις συνομιλίες, προκειμένου να ζητήσει προαγωγή. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, «απέκτησε την αυτοπεποίθηση», ώστε να μιλήσει ανοιχτά με τον διευθυντή της και να διασφαλίσει ότι ήταν σαφής ως προς τους στόχους της.

Να προσαρμόζεστε

Το να μιλάς εκ του σύνεγγυς μπορεί να φέρει αμηχανία, αλλά η Χάρι συμβούλεψε τις γυναίκες να προσαρμόζονται αναλόγως με τις εκάστοτε συνθήκες. Για παράδειγμα, να μιλήσετε μέσως ομαδικής βίντεο κλήσης.

Διαβάστε ακόμη: 

Reggeborgh: Το σχέδιό μας για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Απαιτείται αλλαγή σελίδας 

ΕΡΓΟΣΕ: Ισπανική… καραμπόλα πλήττει το έργο της ηλεκτροκίνησης στο Κιάτο – Ροδοδάφνη

Μαρίνα Αλίμου: Έντονες αντιδράσεις λόγω αύξησης τιμολογίων κατά 300%