search icon

Διεθνή

Microsoft: Αυτοί είναι οι μισθοί των εργαζομένων στον τεχνολογικό κολοσσό

Oι αμοιβές στη Microsoft ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο και την τοποθεσία - Στις ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, οι εργαζόμενοι αμείβονται περισσότερο κυρίως, λόγω του υψηλότερου κόστους διαβίωσης

Πρόσφατα, διέρρευσαν πληροφορίες και δεδομένα τα οποία σχετίζονται με τους μισθούς της Microsoft. Πιο αναλυτικά, στη δημοσιότητα ήρθαν στοιχεία που αφορούν στα συνολικά πακέτα αποδοχών των εργαζομένων της δηλαδή, τους μισθούς, τα μερίδια μετοχών καθώς και τα ετήσια bonus που πληρώνει ο τεχνολογικός κολοσσός.

Είναι γεγονός, πως οι αμοιβές στη Microsoft ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο και την τοποθεσία. Αυτός είναι άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αμοιβές ανά επίπεδο σε όλες τις μονάδες της εταιρείας. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι της Microsoft με έδρα τις ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη αμείβονται περισσότερο κυρίως, λόγω του υψηλότερου κόστους διαβίωσης. Παράλληλα, συγκεκριμένοι ρόλοι όπως οι μηχανικοί, αποφέρουν επίσης, μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές.

Σημειώνεται πως το υψηλότερο πακέτο αμοιβών της Microsoft, περιλαμβάνει αρχικά, μισθό ο οποίος ανέρχεται σε 361.500 δολάρια, επιπλέον, 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια bonus και περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσιες απολαβές μετοχών. Αντίστοιχα, το χαμηλότερο πακέτο, περιλαμβάνει μισθό ύψους 42.500 δολαρίων, χωρίς bonus και χωρίς εγγυημένες απολαβές από τις μετοχές.

Η εταιρεία τεχνολογίας χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιπέδων για να δηλώσει την εμπειρία καθώς και τα χρόνια εργασίας των υπαλλήλων στην εταιρεία. Για παράδειγμα, τα υψηλότερα επίπεδα συνοδεύονται από υψηλότερες χρηματικές απολαβές. Τα επίπεδα των θέσεων εργασίας στον τεχνολογικό κολοσσό διαφέρουν επίσης, ανάλογα με τον τομέα και την τοποθεσία. Πιο συγκεκριμένα, o «senior» βαθμός, ξεκινά από το επίπεδο 63, ο τίτλος «principal» από το επίπεδο 65 και ο βαθμός «partner», από το επίπεδο 68, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως το 2022, όταν η οικονομία βρισκόταν σε πορεία ανάπτυξης, η Microsoft προχώρησε σε οριζόντια αύξηση των αποδοχών για τα επίπεδα 67 και κάτω, μέσω μεγαλύτερων χορηγήσεων μετοχών, ως απάντηση στην αυξανόμενη εσωτερική δυσαρέσκεια για τις αποδοχές σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και για να σταματήσει την αποχώρηση των εργαζομένων ιδίως προς την Amazon.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, λόγω των γενικότερων κοινωνικοοικονομικών μεταβολών, η Microsoft πάγωσε τις αυξήσεις των βασικών μισθών  μειώνοντας παράλληλα, τον προϋπολογισμό της για μπόνους και μερίδια μετοχών. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, αυτά είναι τα πακέτα αμοιβών της Microsoft για τα διαφορετικά επίπεδα εργαζομένων.

Επίπεδο 70:

Επίπεδο 69:

Επίπεδο 68:

Επίπεδο 67:

Επίπεδο 66:

Επίπεδο 65:

Επίπεδο 64:

Επίπεδο 63:

Επίπεδο 62:

Επίπεδο 61:

Επίπεδο 60:

Επίπεδο 59:

Επίπεδο 58:

Επίπεδο 57:

Επίπεδο 56:

Επίπεδο 55:

Επίπεδο 54:

Επίπεδο 53:

Επίπεδο 52:

Διαβάστε ακόμη 

5 καλοί λόγοι για να ξεκινάμε την μέρα μας με περπάτημα

Υδρογονάνθρακες: Πιάνουν…λιμάνι οι έρευνες από HelleniqEnergy, Exxon Mobil, ΕΔΕΥΕΠ

Φορολογική ενημερότητα: Ηλεκτρονικά (με παρακράτηση) και για οφειλέτες του δημοσίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version