Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Πενταπλάσια αντισώματα για τον κορωνοϊό με την 4η δόση εμβολίου

  • newsroom


Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από το Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, όπου χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του

Πενταπλάσια αντισώματα δημιουργεί η 4η δόση εμβολίου μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, επικαλούμενος προκαταρκτικά ευρήματα μιας ισραηλινής μελέτης.

«Μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, γνωρίζουμε με έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η 4η δόση είναι ασφαλής», δήλωσε ο Ναφτάλι Μπένετ από το Ιατρικό Κέντρο Σέμπα.

Στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του, εν μέσω μιας αύξησης των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Όμικρον στο Ισραήλ.

«Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάστηκε», δήλωσε  ακόμη ο Ναφτάλι Μπένετ στους δημοσιογράφους.

«Το πιθανότερο είναι πως αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της δράσης του κατά της νόσησης και […] της νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων», συμπλήρωσε ο Μπένετ.

Το Ισραήλ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μελέτη των αποτελεσμάτων των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς είναι η χώρα που προχώρησε ταχύτερα στους εμβολιασμούς με δύο δόσεις σε έναν ευρύτερο πληθυσμό πριν από έναν χρόνο και μία από τις πρώτες που χορήγησε τρίτες, ενισχυτικές δόσεις.

Τώρα χορηγεί τέταρτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Διαβάστε ακόμη

Το διπλό στοίχημα του 2022 για το δημόσιο χρέος

Θεόδωρος Βενιάμης: Το μέγαλο campus της Ελληνικής Ναυτιλίας

Νέες δηλώσεις Ερντογάν: «Φούσκα» ο πληθωρισμός – Η Τουρκία θα γίνει μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες