Διεθνή

Netflix-Sony: Συμφωνία $1 δισ. για αποκλειστική προβολή των ταινιών της

  • newsroom


Στο Netflix θα προβάλλονται αποκλειστικά οι ταινίες της Sony

Συμβόλαιο με το Netflix υπέγραψε η Sony Pictures Entertainment για την αποκλειστική προβολή των ταινιών της στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τους New York Times η συμφωνία έχει ύψος 1 δισ. δολάρια και διάρκεια 5 ετών. Με τη συμφωνία εξασφαλίζεται πως το Netflix θα προβάλλει αποκλειστικά τις ταινίες της Sony, μετά την προβολή τους στους κινηματογράφους και την κυκλοφορία τους σε premium.

Η συμφωνία, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από το 2022, αναπτύσσεται πάνω στην υπάρχουσα συνεργασία του Netflix και της Sony Pictures Animation.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία οι πολυαναμενόμενες ταινίες της Sony: Uncharted, Morbius, Bullet Train αλλά και τα sequel των Venom, Jumanji και Spiderman into the spider-verse θα προβληθούν στο Netflix. Προς το παρόν η συμφωνία θα καλύπτει την αγορά των ΗΠΑ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για την Ελλάδα.

Η Sony υπογραμμίζει πως η συμφωνία δεν θα επηρεάσει τη στρατηγική για τις προβολές στις αίθουσες. Πριν από την πανδημία, προβάλλονταν 15 έως 20 ταινίες της ετησίως στους κινηματογράφους, πολιτική που θα ακολουθηθεί και μετά την πανδημία.

Με την πανδημία να κρατάει κλειστούς τους κινηματογράφους το 2020, η Sony Pictures, όπως και άλλες εταιρείες, μετέθεσε πολλές από τις παραγωγές της για το 2021, ενώ διέθεσε αρκετές σε υπηρεσίες streaming.

 

Διαβάστε ακόμα

Microsoft: Σχεδιάζει εξαγορά – «μαμούθ» εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης

Κρουαζιέρα: Γιατί η Ελλάδα θα γίνει ένας… big προορισμός

Σε αυτήν την πόλη αγοράσθηκαν οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες