Για χρόνια το περίφημο ακίνητο του Μάικλ Τζάκσον, Neverland Ranch, παρέμενε απούλητο δίχως να μπορεί να βρεθεί κανένας αγοραστής.

Τελικά, πουλήθηκε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ρον Μπαρκλ σε τιμή ευκαιρίας.

Το υπερπολυτελές ακίνητο βρίσκεται περίπου 40 μίλια από τη Σάντα Μπάρμπαρα και πουλήθηκε τελικά για ένα πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με την αρχική του τιμή.

Συγκεκριμένα, η αρχική τιμή πώλησης του ακινήτου άγγιζε τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, ωστόσο, πουλήθηκε «κοψοχρονιά» έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τζάκσον αγόρασε το κτήμα Los Olivos το 1987 έναντι 19,5 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ακίνητο διαθέτει 22 συνοδευτικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ξενώνων. Διαθέτει επίσης, μεγάλους  κήπους, μια λίμνη 6 στρεμμάτων με καταρράκτη και απίστευτη θέα στο βουνό, έναν κινηματογράφο 50 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο τένις, αλλά και εγκαταστάσεις φιλοξενίας ζώων.

Ωστόσο, έπειτα και από τον σάλο, που είχε ξεσπάσει λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση που είχαν προκύψει εναντίον του βασιλιά της ποπ αλλά και μετά τον θάνατο του το 2009, το ακίνητο μετονομάστηκε σε Sycamore Valley Ranch από τους συνιδιοκτήτες του αλλά και από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων και ακινήτων του Τζάκσον, Colony Capital.

Το 2015 τέθηκε προς πώληση έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ακίνητο, ωστόσο, δεν κατάφερε να πουληθεί και τελικά η τιμή του έπεσε κατά 31 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Την περίοδο εκείνη, στην HBO έκανε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ Finding Neverland.

Δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσον τους κακοποίησε στο Neverland Ranch όταν ήταν παιδιά. Το γεγονός αυτό δημιούργησε πολλά εμπόδια και κατέστησε αδύνατη την πώληση του ακινήτου.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος Ρον Μπάρκλ

Σήμερα, ο Μπαρκλ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Yucaipa Companies, κατάφερε να αγοράσει το ακίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή σε σύγκριση με την αρχική.

Ο 68χρονος που διευθύνει επίσης το Soho House, σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει δημοφιλείς προορισμούς που θα περιλαμβάνουν κλαμπ και καταφύγια.
Θα είναι ένα από αυτά η υπερπολυτελής έπαυλη του Mάικλ Τζάκσον;

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές σύμφωνα με το RobbReport.

Διαβάστε ακόμη: 

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Τα γρήγορα clicks άφησαν εκτός προγράμματος το 60% των αιτήσεων

Zoom: Οι πιο αστείες στιγμές που συνέβησαν κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων (Βίντεο)

Brexit: Τι αλλάζει στις χρεώσεις περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας