355 εκατομμύρια δολάρια καλείται να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απόφαση δικαστή της Νέας Υόρκης, καθώς κρίθηκε ένοχος στη δίκη που διεξήχθη εναντίον του για επιχειρηματική απάτη.

Η απόφαση δίνει τέλος σε μια πολυετή διαμάχη, κατά την οποία η εισαγγελία της αμερικανικής μεγαλούπολης είχε θέσει σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες πλουτισμού του πρώην πλανητάρχη και κυρίως το μέγεθος της περιουσίας του. Ουσιαστικά ισχυριζόταν πως «φούσκωνε» το μέγεθος της περιουσίας του παράτυπα προκειμένου να λαμβάνει μεγάλα δάνεια από τράπεζες (όπως η Deutsche Bank) και βέβαια με ευνοϊκούς όρους.

Στο εδώλιο δεν βρισκόταν μόνο ο ίδιο ο Τραμπ, αλλά επίσης οι δύο μεγάλοι του γιοι, αλλά και ανώτατα στελέχη για δόλια διόγκωση των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ. Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι!

Ο δικαστής επέβαλε μια σαρωτική σειρά τιμωριών που απειλεί την επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρώην προέδρου, καθώς ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές διώξεις και επιδιώκει να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη για τρία χρόνια, όπως αντιστοίχως για το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται να υποβάλει αίτηση για δάνεια από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εγγεγραμμένο στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστή να απαγορεύσει στον Τραμπ επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη διά βίου!

Οι γιοι του τιμωρήθηκαν με διετή η απαγόρευση, ενώ θα πληρώσουν επίσης και από τέσσερα εκατ. δολάρια πρόστιμο ο καθένας. Ο Έρικ Τραμπ είναι σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τραμπ, καθώς ο πατριάρχης της οικογένειας αποσύρθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την πολιτική σκηνή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει έφεση, όμως η εκδίκαση της θα πάρει χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Οι Χούθι «χτύπησαν» και το λιμάνι του Πειραιά (pics)

ΕΕ: Πώς κατέρρευσε η πολύκροτη ιστορική συμφωνία για τις πλατφόρμες ντελίβερι

Πώς οι super rich επιλέγουν να μεταβιβάσουν την αμύθητη περιουσία τους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ