Ο έρωτας… κοστίζει, καθώς  οι ερωτευμένοι Αμερικανοί ετοιμάζονται να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο Βαλεντίνο. 

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανεμπορίου, οι καταναλωτές αναμένεται να δαπανήσουν 25,9 δισ. δολάρια στις 14 Φεβρουαρίου. Ένα ποσό το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο από το 2004, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων. 

Τουλάχιστον το 50% όσων συμμετείχαν στην έρευνα της Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι θα γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο, με τις ηλικίες 35 – 44 ετών να ετοιμάζονται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 336 δολάρια. Το υψηλότερο ποσό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα. Ακολουθούν οι ηλικίες 25 έως 34 ετών, οι οποίοι θα δαπανήσουν 238 δολάρια. 

Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα ηλιακιακά γκρουπ προτίθενται να «χαλάσουν» για τον… έρωτα τουλάχιστον 193 δολάρια. 

Όσον αφορά τη λίστα των υποψήφιων δώρων, στην κορυφή βρίσκονται τα γλυκά με 57%, ενώ έπονται οι κάρτες (40%), τα λουλούδια (37%), τα κοσμήματα (21%), τα ρούχα (19%) κ.α.

Το 32%, από την πλευρά του, προτιμάει μια έξοδο ή ένα γεύμα.  

Διαβάστε επίσης 

Δομοτεχνική – Οικογένεια Αλεξοπούλου: Από τον ΠΑΟΚ και τον Πύργο του ΟΤΕ, στους πλειστηριασμούς 

Τσάκος – Οικονόμου – Δράγνης – Πατίτσας έβαλαν παραγγελίες για δεξαμενόπλοια 

Πώς έπεισε η Nike τον Μάικλ Τζόρνταν να βάλει τη «χρυσή» υπογραφή του στα Nike Air – Όλη η ιστορία στη μεγάλη οθόνη