Μετά από αρκετές εβδομάδες που οι Ρεπουμπλικάνοι ειδήμονες των μέσων ενημέρωσης και ένας πρώην υποψήφιος πρόεδρος συκοφαντούσαν την Τέιλορ Σουίφτ, φτάνοντας στο σημείο να λένε ότι αποτελεί μέσο ψυχολογικής πίεσης που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπει στη μάχη σύντομα, αφού το Rolling Stone ανέφερε ότι ένας από τους έμπιστούς του προέβλεψε έναν «ιερό πόλεμο» εναντίον της ποπ σταρ.

Αν όμως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της ανοίξει τον πόλεμο, ίσως να είναι το μεγαλύτερο λάθος της εκστρατείας του μέσα στο 2024.

Αυτό συμβαίνει, φυσικά, επειδή το αφοσιωμένο πλήθος των οπαδών της Σουίφτ την υποστηρίζει εξίσου -αν όχι περισσότερο– με το κίνημα MAGA που υποστηρίζει τον ίδιο τον Τραμπ.

Οι οπαδοί της στις ΗΠΑ φαίνεται επίσης ότι είναι ακόμη περισσότεροι από εκείνους του Τραμπ, σύμφωνα με το Business Insider.

Μια έρευνα της Morning Consult που είχε γίνει το Μάρτιο εκτιμούσε ότι το 53% των ενηλίκων στις ΗΠΑ θεωρούσαν τους εαυτούς τους οπαδούς της Σουίφτ, που αποτελεί ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός ατόμων.

Η απογραφή του 2020 στις ΗΠΑ έδειξε ότι υπήρχαν περίπου 258,3 εκατομμύρια ενήλικες στη χώρα. Αν αυτό και η προαναφερθείσα έρευνα είναι σωστά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σχεδόν 137 εκατομμύρια υποστηρικτές της Σουίφτ σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ που βρίσκονται σε ηλικία ψήφου, ή με άλλα λόγια περίπου το 88% του συνολικού αριθμού των ψήφων που θα αποκομίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2020 μαζί ο Μπάιντεν και ο Τραμπ.

Ενώ η γενική αντίληψη είναι ότι οι οπαδοί της Σουίφτ είναι κατά πλειοψηφία Δημοκρατικοί, οι Φιλελεύθεροι εκτιμάται ότι αποτελούν περίπου το 55% των οπαδών της, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια ρεπουμπλικάνοι Swifties που ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει να χάσει.

Βέβαια, πολλά από αυτά τα εκατομμύρια θαυμαστών της πιθανότατα δεν θα πάνε στις κάλπες σε αντίποινα για τη σπίλωση του ονόματός της.

Το 2020 όμως, ο Μπάιντεν είχε κερδίσει σε εννέα πολιτείες με λιγότερες από 100.000 ψήφους. Εάν μόνο ένα μικρό μέρος των Ρεπουμπλικανών οπαδών της Σουίφτ απέχει από τις εκλογές λόγω τέτοιων επιθέσεων, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Μπάιντεν να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Πριν από λίγο καιρό, είχε γίνει γεγονός στα μίντια πως ένας άνδρας συκοφαντήθηκε ανυπόστατα ως παιδόφιλος, η οικογένειά του δέχτηκε απειλές θανάτου από Swifties επειδή μόνο και μόνο έκανε το «έγκλημα» να απολαύσει την πρόσφατη περιοδεία της Μπιγιόνσε περισσότερο από ότι την περιοδεία της Σουίφτ.

Όσο ασήμαντη κι αν ήταν η αφορμή για να δεχτεί τέτοιες απειλές, αποδεικνύεται πως οι οπαδοί της Σουίφτ είναι πιο επικίνδυνοι για τον Τραμπ από οποιονδήποτε ηγέτη των Δημοκρατικών στη χώρα: Ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν συστηματικά αρνηθεί να «πέσουν χαμηλά» απαντώντας στους τραμπουκισμούς του Τραμπ, οι οπαδοί της Σουίφτ φαίνονται αδίστακτοι.

Αν ο Τραμπ και ο κύκλος του συνεχίσουν τον «ιερό πόλεμο» εναντίον της ποπ σταρ, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη

Νέοι κανόνες για Airbnb και Golden Visa αλλάζουν τον χάρτη σε επενδύσεις ακινήτων

ΕΕ: Οι νέοι κλιματικοί στόχοι και η δραματική υπαναχώρηση απέναντι στην οργή των αγροτών (tweets)

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Πότε θα γίνει η έκπτωση από 45 έως 480 ευρώ στους λογαριασμούς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ