Διεθνή

Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για την ευθύνη εργοδοτών έναντι των εργαζομένων σε περίπτωση λοίμωξης

  • newsroom


Στόχος του Αμερικανού Προέδρου να παραμείνουν σε λειτουργία τα μεγάλα εργοστάσια κρέατος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει αργότερα σήμερα διάταγμα που θα ρυθμίζει το ζήτημα της ευθύνης των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους τους εν μέσω της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το διάταγμα αυτό θα αφορά την αλυσίδα παραγωγής κρέατος και ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής πουλερικών Tyson Foods Inc.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές και βουλευτές έχουν δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις που ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους χρειάζεται να προστατευθούν από τυχόν αγωγές που ίσως να καταθέσουν οι εργαζόμενοί τους στην περίπτωση που ασθενήσουν. Θεωρούν μάλιστα ότι αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε οι εταιρείες να αισθάνονται ασφαλείς όταν επαναλειτουργήσουν.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, σε μια συνέντευξη Τύπου που αφορούσε κυρίως τους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις πιέσεις που ασκεί ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ώστε να προστατευθούν οι εταιρείες. «Μας λέει ότι αν ένας ιδιοκτήτης πει σε έναν εργαζόμενο ότι θα πρέπει να δουλεύει δίπλα σε έναν ασθενή χωρίς να φοράει μάσκα, δεν θα είναι υπεύθυνος; Αυτό δεν είναι λογικό» σχολίασε.