Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων, που παραμένουν μαζί με Ουκρανούς στρατιωτικούς μέσα στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη “αυτήν την στιγμή”, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Αντρίι Γέρμακ, ο επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου, δεν διευκρίνισε περαιτέρω και προς το παρόν δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο βρίσκεται η νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τις εγκαταστάσεις της Αζοφστάλ.

“Το επόμενο στάδιο διάσωσης των ανθρώπων μας από την Αζοφστάλ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή. Πληροφορίες για τα αποτελέσματά της θα δοθούν αργότερα” στη δημοσιότητα, σημείωσε ο Γέρμακ.

Τις τελευταίες μέρες “σχεδόν 500 άμαχοι” συνολικά έχουν απομακρυνθεί από την Μαριούπολη, πρόσθεσε ο ίδιος. “Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε σχεδόν 500 αμάχους”, σημείωσε στο σχετικό μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram.

“Σήμερα επικεντρωνόμαστε στην Αζοφστάλ”, διευκρίνισε παράλληλα και η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. “Η επιχείρηση ξεκινά τώρα. Προσευχόμαστε για την επιτυχία της”, πρόσθεσε.

Χθες το βράδυ η Βερεστσούκ είχε δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Μαριούπολης κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στις 13:00 ώρα Ελλάδος μπροστά από εμπορικό κέντρο της πόλης για να καταστεί δυνατή η απομάκρυνσή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι μια τρίτη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη και την Αζοφστάλ. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι έχουν αποστείλει νέα αυτοκινητοπομπή στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας, όπου πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη περίπου 200 άμαχοι.

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η συμφωνία Ελλάκτωρ – Motor Oil

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος – Παραδείγματα