Ο Ιταλός σχεδιαστής Πιερ Πάολο Λατζαρίνι του Lazzarini Design Studio, ευρέως γνωστός για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων σούπερ γιοτ στον κόσμο, επιστρέφει με μία ακόμη εντυπωσιακή ιδέα. Αυτή τη φορά, υπόσχεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πλωτή πόλη στον κόσμο. Μετά το superyacht σε σχήμα κύκνου, ο Ιταλός σχεδίασε ένα άλλο γιοτ σε σχήμα θαλάσσιας χελώνας.

Σύμφωνα με το therichest, αυτή είναι η πόλη των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία θα ονομάζεται Pangeos. Πιο αναλυτικά, εάν το έργο υλοποιηθεί πράγματι, τότε θα είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ ως μια τεράστια πλωτή πόλη η οποία θα έχει ως βάση της, τη Σαουδική Αραβία.

Εάν χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί, το project πρόκειται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2033. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί έως και 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί με τον προϋπολογισμό ολοκλήρωσης να αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις ολοκληρωθεί, το terayacht σε σχήμα θαλάσσιας χελώνας στη Σαουδική Αραβία υπόσχεται να γίνει η μεγαλύτερη πλωτή υπερκατασκευή όλων των εποχών.

Ο Λατζαρίνι ισχυρίζεται ότι το έργο είναι τεχνικά απλώς ένα γιοτ, αλλά η κύρια ιδέα είναι να μετατραπεί σε μια πλήρως λειτουργική και αυτοσυντηρούμενη πόλη. Έχει την ικανότητα να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις επιπλέοντας στο νερό. Μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες με ταχύτητα πέντε κόμβων. Το τεράστιο γιοτ εκτιμάται ότι θα φιλοξενήσει συνολικά 60.000 ανθρώπους. Θα υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα και βίλες στην πόλη για να εξυπηρετήσουν όλους όσους ήθελαν να δοκιμάσουν να ζήσουν στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα διαθέτει 69 διαμερίσματα και 19 υπερπολυτελείς και πολυτελείς βίλες. Με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων για το έργο, έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια crowdfunding που θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να αγοράσει ένα εικονικό εισιτήριο μόνο με 16 δολάρια. Η συγκέντρωση χρημάτων μπορεί επίσης να χρηματοδοτηθεί με την αγορά του NFT που θα δώσει στον ιδιοκτήτη πρόσβαση να αποκτήσει ένα εικονικό διαμέρισμα στο γιοτ χελώνας.

Διαβάστε ακόμη

Τηλέμαχος Λαβίδας: «Ο μεγάλος αγώνας της Lavipharm τώρα ξεκινάει»

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι εισαγωγές LNG από τη Ρεβυθούσα

Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την ακρίβεια – Τι απαντούν οι Έλληνες για την ΕΕ (γραφήματα)