Το πρωί της Δευτέρας, ο Τζακ Ντόρσεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε, ήρθε η στιγμή, η δημοφιλής εταιρεία τεχνολογίας να γυρίσει σελίδα συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της, χωρίς τους ιδρυτές της. 

Αυτό σημαίνει πως ο Ντόρσεϊ στο εξής, θα αφοσιωθεί στη Square, εταιρεία πληρωμών την οποία επίσης, έχει ιδρύσει και διευθύνει. Παράλληλα, όμως, θα έχει και περισσότερο ελεύθερο χρόνο προκειμένου να αφοσιωθεί στο μεγάλο του πάθος – που δεν είναι άλλο, από τα κρυπτονομίσματα.

Πράγματι, είναι ευρέως γνωστό, πως ο – μέχρι πρότινος – διευθύνων σύμβουλος του Twitter, είναι λάτρης του bitcoin. Όπως, μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο αποτελεί «μια βασική διαδικτυακή τεχνολογία που δεν ελέγχεται ούτε επηρεάζεται από κανένα άτομο ή οντότητα». «Αν δεν ήμουν στη Square ή στο Twitter, θα δούλευα για το bitcoin», έχει παραδεχτεί ο Ντόρσεϊ μιλώντας σε συνέδριο για το Bitcoin το οποίο έλαβε χώρα στο Μαϊάμι, τον περασμένο Ιούνιο.

H Square ποντάρει στην κρυπτογράφηση

Η γνωστή εταιρεία πληρωμών του Ντόρσεϊ επέτρεψε για πρώτη φορά το 2018 στους πελάτες της, να αγοράζουν και να πουλούν bitcoin, μέσω της υπηρεσίας Cash. Ένα χρόνο αργότερα, δημιουργήθηκε η Square Crypto, μια ανεξάρτητη ομάδα αφιερωμένη στη δημιουργία ανοιχτού κώδικα bitcoin. Στο μεταξύ πέρυσι, ξεκίνησε τη λειτουργία της, η Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη συγκέντρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη του κλάδου της κρυπτογράφησης.

Ακόμη, η Square δήλωσε τον Ιούλιο ότι σχεδίαζε τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης αφιερωμένης στη δημιουργία εφαρμογών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για το bitcoin, την οποία ο Ντόρσεϊ περιέγραψε ως «μια ανοιχτή πλατφόρμα προγραμματιστών με μοναδικό στόχο να διευκολύνει τη δημιουργία μη θεμελιωδών, χωρίς άδεια και αποκεντρωμένων οικονομικών Υπηρεσιών». 

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία ενσωμάτωσε το bitcoin στον ισολογισμό της. Κατέγραψε κέρδη ύψους 351,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την επένδυσή της σε bitcoin στις 30 Σεπτεμβρίου. Με τον Ντόρσεϊ απαλλαγμένο πλέον, από τα καθήκοντά του στο Twitter, πολλοί είναι εκείνοι που ανυπομονούν να δουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στην αγορά crypto.

 

Διαβάστε ακόμη

Αδελφοί Χατζηιωάννου – Sprider: Το τελευταίο σφυρί για το… disaster story της «ελληνικής Zara» (pics)

Το παράδοξο της Τουρκίας: Η οικονομία καλπάζει με 7,4% ανάπτυξη… αλλά ο λαός πεινάει

Μεγάλες ελλείψεις στην αγορά – Αναζητούνται από τσιπάκια και γυαλί μέχρι… τενεκεδάκια (pics)