Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα βρίσκονται τη Δευτέρα σε ανοδική τροχιά έπειτα από το απότομο sell-off της περασμένης Παρασκευής.

Η τιμή του bitcoin ανέβηκε σχεδόν 6% τις τελευταίες 24 ώρες στα 57.373 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν επίσης άνοδο, με το ether να «σκαρφαλώνει» 7% στα 4.331 $ και το XRP να αυξάνεται κατά 6% στα 98 σεντ περίπου.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Luno για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, σχολίασε στο CNBC ότι ώθηση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μπορεί να οφείλεται σε κάποιες ενδείξεις ότι η Μετάλλαξη Όμικρον, αν και πολύ μεταδοτική, ίσως έχει πιο ήπια συμπτώματα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin «βυθίστηκε» στα 53.549 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω του ευρύτερου sell-off σε μετοχές και άλλα asset υψηλού ρίσκου. Το ισχυρότερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε λίγο πάνω από 20% από το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων και εισήλθε σε bear market (φάση πτωτικής αγοράς).

Διαβάστε ακόμα:

UBS: Γιατί η μετάλλαξη Όμικρον «βύθισε» τις αγορές – Τι συστήνει

«Όμικρον» και αγορές: Τι λέει για τις μετοχές ο Έλληνας διαχειριστής που τον Μάρτιο του ’20 είχε προβλέψει ράλι

Πλειστηριασμοί: Τρία ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Πήλιο και Κεφαλονιά βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα