Διεθνή

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για γυναίκες που εργάζονται στον τεχνολογικό τομέα

  • newsroom


Ποια πολή πληρώνει καλύτερα τις γυναικές σε σχέση με τους άνδρες στον τεχνολογικό κλάδο - Παρά την έξαρση της πανδημίας ο τομές της τεχνολογίας γνώρισε πρωτοφανή άνθιση

Χάρη στην έξαρση της πανδημίας, η προηγούμενη χρονιά έφερε επιπτώσεις σε πολλές βιομηχανίες, αλλά η τεχνολογία δεν έχει υπέφερε όπως οι άλλες. Στην πραγματικότητα, ο τομέας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσθέτει θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να είναι ένας δύσκολος τομέας για τις γυναίκες που θέλουν να εισέλθουν, να ξεπεράσουν τα στερότυπα που τις θεωρούν ανεπαρκείς για τον κλάδο, αλλά και την διεκδίκηση ισάξιας πληρωμής με τους άντρες συναδέλφους τους.

Στην έβδομη ετήσια έρευνα για τις καλύτερες πόλεις για γυναίκες στην τεχνολογία, η SmartAsset, μια εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού και δεδομένων, ανέλυσε τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής για 63 πόλεις και τα ταξινόμησε με βάση το χάσμα στις αμοιβές των φύλων, το εισόδημα μετά τη στέγαση, τις γυναίκες ως ποσοστό της  εργαζομένων στο τομέα της τεχνολογίας.

Ένα από τα βασικά ευρήματα δεν αποτελεί έκπληξη: Οι ευκαιρίες στην τεχνολογία συνεχίζουν να απομακρύνονται από τον τόπο της Silicon Valley. Από τις 10 κορυφαίες πόλεις, καμία δεν βρίσκεται στην Καλιφόρνια (και οι δύο εταιρείες της Καλιφόρνιας που κατάφεραν να φτάσουν στις κορυφαίες 15 δεν βρίσκονται καν στο San Francisco Bay Area). Αυτή ήταν ήδη μια τάση πριν από την πανδημία, αλλά η COVID-19, εξανάγκασε στη διεκπεραίωση των εργασιών μέσω τηλεργασίας, η οποία με τη σειρά της οδήγησε πολλούς να εγκαταλείψουν τις ακριβές πόλεις της χώρας και να εγκατασταθούν σε πιο οικονομοκά σημεία του χάρτη. Ο νέος τεχνολογικός κόμβος φαίνεται να επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, καθώς τρεις από τις πέντε κορυφαίες πόλεις βρίσκονται στην πρωτεύουσα:

  1. Άρλινγκτον, Βιρτζίνια
  2. Ουάσιγκτον.
  3. Βαλτιμόρη, Μέριλαντ
  4. Ντάραμ, Βόρεια Καρολίνα
  5. Τσέζαπικ, Βιρτζίνια

Και ενώ το μισθολογικό χάσμα είναι γενικά τεράστιο, καθώς το SmartAsset δείχνει ότι οι γυναίκες κατά μέσο όρο κερδίζουν 83 σεντ για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άνδρες σε αντίστοιχες θέσεις, ορισμένες πόλεις σε μισθολογικό επίπεδο είναι χειρότερες από άλλες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες κερδίζουν μόνο 68 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άντρες στο Salt Lake City, τη χειρότερη πόλη της λίστας. Η μόνη πόλη που πληρώνει καλύτερα τις  γυναίκες εργαζόμενες  σε σχέση με τους άνδρες στον τεχνολογικό κλάδο είναι το Long Beach της Καλιφόρνια, όπου κερδίζουν 1,01 δολάριο για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Διαβάστε ακόμη:

«Γέφυρα ΙΙ»: Τον Απρίλιο οι αιτήσεις – Αρχές Μαΐου η κρατική επιδότηση

Μιχαλόπουλος (Microsoft): Είμαστε στα τελευταία στάδια αξιολόγησης των χώρων για τα data centers

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση