Πολύ κοντά στη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την τοποθεσία όπου θα γίνει η μεγάλη επένδυση των data centers στη χώρα μας βρίσκεται η Microsoft. «Είμαστε στα τελευταία στάδια διαδικασίας  ανεύρεσης και αξιολόγησης των σωστών σημείων για να ξεκινήσει το χτίσιμο», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση Greece: Competing for Global Talent που διοργάνωσε online το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε το data center εντός της επόμενης διετίας», πρόσθεσε ο κ. Μιχαλόπουλος μιλώντας ευθέως για μία επένδυση «αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων μόνο για τη δημιουργία του κέντρου» και υπογραμμίζοντας τον περιφερειακό ρόλο που θα έχει.

Παρά την έντονη φημολογία που είχε πυροδοτηθεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως απ’ την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι ο χώρος που εξετάζεται είναι αυτός του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» στο Λαύριο καθώς και γειτνιάζοντα οικόπεδα, ο κ. Μιχαλόπουλος αποφεύγει πάντως να τοποθετηθεί αναφορικά με τους χώρους όπου πλέον αξιολογούνται.

Σε διευκρινίσεις που παρείχε στο newmoney, αρκέστηκε να δηλώσει ότι η αξιολόγηση που γίνεται πάνω «στο χώρο ή τους χώρους» που έχουν ήδη ανευρεθεί αφορούν κάθε πιθανό στάδιο που είναι σημαντικό για μία τέτοια μεγάλη και μακροπρόθεσμη επένδυση. Από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ως τα καίρια ζητήματα υποδομής, όπως η ασφάλεια, τα δίκτυα ενέργειας, οπτικών ινών κοκ. «Επίσης η αξιολόγηση γίνεται με βάση δυνητικές ανάγκες που θα εμφανιστούν στο μέλλον απαιτώντας πχ επεκτάσεις κοκ», εξηγεί.

Η επένδυση στη Softomotive

Ο κ. Μιχαλόπουλος στην ομιλία του επίσης εστίασε στο γεγονός ότι η Microsoft επενδύει τόσο σε υποδομές, όσο και σε ανθρώπους. Για το τελευταίο έκανε ειδική αναφορά στην εξαγορά πέρυσι της  Softomotive, «ένα απ’ τα καλύτερα startups στην αυτοματοποίηση διαδικασιών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υπογράμμισε πως στους μήνες που ακολούθησαν την εξαγορά «οι δεκάδες μηχανικοί που έχουμε στην Ελλάδα δούλεψαν για τη νέα έκδοση του power automate στην πλατφόρμα power platform της Microsoft την οποία μπορεί πλέον κάθε εταιρεία στον κόσμο να χρησιμοποιήσει». Υπογράμμισε δε πως όλοι αυτοί οι μηχανικοί «θα συνεχίσουν να δημιουργούν αξία για εμάς (σσ τη Microsoft) απ’ την Ελλάδα».

Πρόταση για θεσμοθέτηση πρακτικής άσκησης

Ο ίδιος επίσης υπογράμμισε ότι η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, η πράσινη ενέργεια και ο καλός τρόπος ζωής είναι σημαντικοί παράγοντες για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη δημιουργία και την εύρεση ταλέντου ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε πως οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν με Πανεπιστήμια ώστε να είναι κοντά στην επιχειρηματικότητα. «Η θεσμοθέτηση της πρακτικής άσκησης μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις εταιρείες», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

«Κουρέματα» ενοικίων: Από 15 Μαρτίου και σε …δόσεις οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου

Η επίθεση της «Δεξιάς Αγέλης» με την Όλγα και τη Βόζεμπεργκ, οι μπίζνες των κινητών με το Δημόσιο και ο ήλιος του Πατέλη

Θεόδωρος Χαραγκιώνης: «Η συμφωνία με τη Fortress και τα σχέδια μας για νέα projects»