Διεθνή

Ποιος χαρακτήρισε τον Μπάφετ «κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα» και «Νο. 1 εχθρό του bitcoin»

  • newsroom


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δισεκατομμυριούχος ασκεί σφοδρή κριτική κατά του Γουόρεν Μπάφετ - Στο στόχαστρο Τζέιμι Ντίμον (JPMorgan) και Λάρι Φινκ (BlackRock)

Σε συνέδριο με κεντρικό θέμα το bitcoin, μίλησε πρόσφατα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Πίτερ Τιλ.

Ο συνιδρυτής της PayPal δεν δίστασε για μία ακόμη φορά, να ασκήσει σφοδρή κριτική κατά του Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο «θρύλος των επενδύσεων» Γουόρεν Μπάφετ αποτελεί τον Νο. 1 εχθρό του bitcoin.

Στη συνέχεια, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, τον χαρακτήρισε «κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα». Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως η έδρα της επενδυτικής εταιρείας του Μπάφετ, Berkshire Hathaway, βρίσκεται στην Ομάχα.

Σημειώνεται, πως ο Τιλ, από το 2018 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει bitcoin αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της εταιρείας του Founders Fund.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ωστόσο, εκτός από τον Μπάφετ, στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, Τζέιμι Ντίμον (JPMorgan) και Λάρι Φινκ (BlackRock). Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συγκεκριμένο συνέδριο, ο Τιλ με τη βοήθεια γραφικών παρουσίασε τις φωτογραφίες των δύο στελεχών καθώς και τα αρνητικά σχόλιά που έχουν κάνει κατά καιρούς, τα συγκεκριμένα άτομα αναφορικά με το Bitcoin.

Κάποια στιγμή έδειξε μία φωτογραφία του Μπάφετ με τις λέξεις «δηλητήριο για ποντίκια», τις οποίες ο επικεφαλής της Berskshire είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αναφερόμενος στο Bitcoin. Ένα άλλο slide έδειχνε τη δήλωση του Μπάφετ «Δεν έχω στην κατοχή μου και ούτε πρόκειται να αποκτήσω (κρυπτονομίσματα)». Η Berkshire ωστόσο, όπως θύμισε ο Τιλ, στο ακροατήριό του, επένδυσε φέτος 1 δισ. δολάρια στη Nubank της Βραζιλίας. Πρόκειται για online τράπεζα που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων.

Η απάντηση από την BlackRock

Σε απάντηση προς τις εξαιρετικά αιχμηρές δηλώσεις του Τιλ, εκπρόσωπος της BlackRock, έδωσε στη δημοσιότητα σύμφωνα με το CNBC, την επιστολή του Φινκ προς τους μετόχους. Σε αυτή, ο Φινκ δήλωνε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων και είπε ότι «ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακών πληρωμών, σχεδιασμένο προσεκτικά, μπορεί να βελτιώσει τον διακανονισμό των διεθνών συναλλαγών μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς».

Διαβάστε ακόμη:

Νοval: Εντός του επόμενου 12μήνου η εκκίνηση του νέου συγκροτήματος των 49.000 τ.μ. στο Μαρούσι με Brooklane

REDS: Πώς προχωρούν τα πλάνα για Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες Ηρακλείου και Cambas Project στην Παλλήνη

Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα ενοίκια