Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Πίτερ Τιλ, ήταν διατεθειμένος να προσφέρει στους εργαζομένους του, ένα μηνιαίο μπόνους ύψους 1.000 δολαρίων, σε περίπτωση που αποφάσιζαν να μετακομίσουν κοντά στο γραφείο.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, o Μάικλ Γκίμπσον, ένας επενδυτής VC που εργάστηκε για τον Τιλ για πέντε χρόνια, αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Paper Belt on Fire: The Fight for Progress in an Age of Ashes» ότι ο Τιλ «έμενε περίπου 400 μέτρα από το γραφείο» στο Σαν Φρανσίσκο και ενθάρρυνε τους υπαλλήλους του να μετακομίσουν κι αυτοί στην περιοχή.

Ο Τιλ προσέφερε στο προσωπικό του, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ως μπόνους, ώστε «να είναι πιο πιθανό να μένουν μέχρι αργά στο γραφείο» και να μπορούν να μεταβούν στην εταιρεία για «μια συνάντηση-έκπληξη τα Σαββατοκύριακα», έγραψε ο Γκίπσον.

Υπενθυμίζεται πως ο Τιλ βρίσκεται στην 217η θέση του Bloomberg Billionaires Index με καθαρή αξία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Γκίμπσον είναι συνιδρυτής του ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων 1517, το οποίο έχει ως στόχο να στηρίξει όσους εγκατέλειψαν το κολέγιο και όσους δεν σπούδασαν στο πανεπιστήμιο.

Παρόμοια προγράμματα επιδότησης υπήρχαν στην εταιρεία λογισμικού Palantir Technologies, την οποία συνίδρυσε ο Τιλ, καθώς και στη θυγατρική της Salesforce SalesforceIQ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Ο κολοσσός Meta έβαζε επίσης, βαθιά το χέρι στην τσέπη όταν πρόκειται να προσφέρει κίνητρα στους εργαζόμενους για να μείνουν κοντά στο γραφείο. Έχει πληρώσει «τουλάχιστον 10.000 δολάρια» στο προσωπικό του Facebook εάν έμενε σε απόσταση 10 μιλίων από τα κεντρικά γραφεία της στο Menlo Park της Silicon Valley. Πρόσφερε επίσης,  στους υπαλλήλους με οικογένειες μια εφάπαξ πληρωμή τουλάχιστον 15.000 δολάρια για στέγαση.

Ωστόσο, ενώ ορισμένες εταιρείες επαναφέρουν τέτοια προγράμματα παροχών μετεγκατάστασης σε μια προσπάθεια να πείσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την πανδημία, άλλες ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση. Η δικηγορική εταιρεία Davis Polk & Wardwell για παράδειγμα, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της ότι τα μπόνους τους θα μπορούσαν να περικοπούν εάν δεν είναι στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Διαβάστε ακόμη:

Morgan Stanley: Κορυφαία επιλογή στις αναδυόμενες αγορές η Ελλάδα (vid)

Μυτιληναίος στη Handelsblatt: «Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της ΕΕ σε γάλλιο»

JP Morgan: Γιατί η κινεζική Country Garden είναι «καμπανάκι» κινδύνου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ