Είκοσι πέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων και βιντεοπαιχνιδιών Pokémon, με τις σπάνιες κάρτες των αγαπημένων ηρώων να αδειάζουν τα πορτοφόλια των συλλεκτών.

Σύμφωνα με το bbc, το franchise του Pokémon αξίζει περισσότερο κι από αυτά των Star Wars και Harry Potter.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα παιχνίδι με κάρτες που δημιουργήθηκε το 1996 και βασίστηκε στη δημοφιλή σειρά animation. Το παιχνίδι έγινε αγαπητό από εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως.

Προσφάτως, ένα σπάνιο σετ καρτών της πρώτης έκδοσης πουλήθηκε για περισσότερα από 400.000 δολάρια.

Η σειρά Πόκεμον, που δημιουργήθηκε από τον ιαπωνικό γίγαντα της τεχνολογίας Nintendo και τους προγραμματιστές των παιχνιδιών Game Freak and Creatures, συμπλήρωσε το Σάββατο την 22η επέτειό της.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των «γενεθλίων», ο δημοφιλής youTuber, ηθοποιός και μπόξερ Λόγκαν Πολ προσχωρά στο άνοιγμα ενός κουτιού με σπάνιες κάρτες.

Ο Πολ είπε στους θαυμαστές του ότι πλήρωσε 2 εκατομμύρια δολάρια για έξι σετ καρτών, αφού πέρασε τρεις μήνες αναζητώντας κλειστά κουτιά Pokémon πρώτης έκδοσης.

Άλλωστε λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο διάφορες δημοπρασίες με αντικείμενο τις σχετικές κάρτες.
Ο οίκος δημοπρασιών Richard Winterton Auctioneers με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί αυτήν την περίοδο μια διαδικτυακή δημοπρασία περίπου 40 αντικειμένων.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα αντικείμενα είναι μία πλήρης σειρά καρτών που χρονολογείται από το 1999/2000 και αναμένεται να πωληθεί από 14.000 έως 18.000 βρετανικές λίρες.

Νοσταλγία για τα παιδικά χρόνια αλλά και locldown

«Η αξία του Πόκεμον έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα απόλυτο παγκόσμιο φαινόμενο και υπάρχουν πολλοί παράγοντες γι΄αυτό – νοσταλγία ίσως, μερικοί άνθρωποι διαθέτουν τώρα περισσότερα χρήματα από ό, τι όταν ήταν παιδιά», δήλωσε στο BBC o Alex Keller, εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Στην «έκρηξη» της αξίας έχουν συμβάλει και τα lockdowns, καθώς o κόσμος αναζητα παιχνίδια και δραστηριότητες από την παιδική τους ηλικία.

Το πόκεμον Τσάριζαρντ, ένας δράκος που πετάει φωτιές είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Μόνο μία κάρτα με τη φιγούρα του Τσάριζαρντ σε άριστη κατάσταση πουλήθηκε για 300. 000 δολάρια ΗΠΑ τον Ιανουάριο.
Αλλά σφραγισμένα σετ που χρονολογούνται 20 χρόνια πριν, μαζί με διαφημιστικές κάρτες από την Ιαπωνία συχνά «πιάνουν» υψηλότερη τιμή.

Ανάμεσα στα πιο περιζήτητα αντικείμενα είναι μία κάρτα που δόθηκε σ’ έναν διαγωνισμό στην Ιαπωνία το 1997 και υπάρχουν μόνο 40 περίπου αντίγραφά της.

Ένα νέο σετ κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με την ονομασία «Shining Fates», που περιλαμβάνει μία συλλογή από διάφορα Pokémon. Εννοείται πως είναι ήδη περιζήτητη.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός: Στο 40% των εσόδων του 2019 το ρεαλιστικό σενάριο για το 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση ως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για την καταβολή τους

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού 2021: Πότε πληρώνεται στους δικαιούχους – Όλα τα SOS για την αίτηση