Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση ως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για την καταβολή τους

  • Κωστής Πλάντζος


Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν, επιστρέφονται - Παράταση και για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων των οχημάτων

Λύση στο δράμα χιλιάδων νοικοκυριών που πίστεψαν ότι έχουν περιθώριο μέχρι την Κυριακή για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά από το πρωί διαπίστωναν ότι η διορία έληξε την Παρασκευή που ήταν η τελευταία εργάσιμη του μήνα.

Και ενώ θα έπρεπε κατά συνέπεια να πληρώσουν στο διπλάσιο τα τέλη κυκλοφορίας, σαν από μηχανής θεός το υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του, τους δίνει άλλη μια τελευταία ευκαιρία για να πληρώσουν μέχρι και τη Δευτέρα τελικά -τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μηνός- τα τέλη κυκλοφοριας στην κανονική τιμή χωρίς προσαύξηση.

Παράλληλα, παρατείνεται επίσης μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων των οχημάτων, ενώ με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2021 η δυνατότητα να καταθέσουν προσωρινά τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων ιδιοκτησίας τους για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης, Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων και Τουριστικά Τρένα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία για την εξεύρεση λύσης πάντως, ήταν ότι ακόμα και σήμερα ή αύριο αν πληρωθούν τα τέλη στην τράπεζα, θα φανούν από Δευτέρα 1η Μαρτίου σαν έσοδα που λογιστικά θα πρέπει να αφαιρεθούν από το 2020 και να προσμετρηθούν στο 2021. Ωστόσο, το θέμα αντιμετώπισαν με ευαισθησία ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, που με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνεουν μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021.

Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Διαβάστε ακόμη

Tο παράλογο με τα τέλη κυκλοφορίας 2021 (αλλά και κάθε χρονιάς)

Γέφυρα: Επιδοτήσεις 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δανειολήπτες για τον Φεβρουάριο

Τουρισμός: Στο 40% των εσόδων του 2019 το ρεαλιστικό σενάριο για το 2021