Σε αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA).

Νωρίτερα, μέσα στη νύχτα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είχε τονίσει χθες ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα προχωρήσουν οπουδήποτε βρεθεί η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του νότιου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι μια χερσαία επίθεση στο νότιο τμήμα του θύλακα θα μπορούσε να είναι επικείμενη. Οι Ισραηλινοί ηγέτες έχουν δηλώσει ότι το βόρειο τμήμα της Γάζας , συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, είναι πλέον υπό τον έλεγχο του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προσφέρει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το μεταστρατιωτικό του σχέδιο επιχείρησης για τη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr