Ένα από τα ιδιωτικά τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Ο βασιλιάς του rock and roll αγόρασε  στις 22 Δεκεμβρίου του 1976 ένα JetStar της Lockheed του 1962 , έναντι 840.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions.

Όποιος υποβάλει την υψηλότερη προσφορά θα αποκτήσει εκτός από το αεροσκάφος, ένα από τα 202 που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Lockheed, ένα αντίγραφο της συμφωνίας ασφάλειάς του που φέρει την υπογραφή του τραγουδιστή και ένα αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης του.

Το αεροσκάφος είναι κόκκινο με ασημί πινελιές και το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με κόκκινο βελούδο και χρυσό φινίρισμα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του οίκου Mecum, όποιος κερδίσει τη δημοπρασία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του πετώντας με το συγκεκριμένο τζετ.

Το Lockheed 1329 JetStar του 1962 είναι σε τρομερή κατάσταση και χρειάζεται πολλή δουλειά. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Έλβις το αγόρασε το 1976 αλλά το πούλησε γρήγορα τον επόμενο χρόνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα 840.000 δολάρια που έδωσε τότε ο Πρίσλεϊ γι’ αυτή την αγορά αντιστοιχούν σε 4,4 εκατομμύρια δολάρια σημερινά λεφτά…

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία

Νέο χτύπημα για Κ. Μπουτάρη και… ηχηρά σφυριά για βόρεια προάστια

Ανατροπή – Τι θα γίνει τελικά με τα μέτρα για τα Airbnb