Την ημέρα των 88ων γενεθλίων του Έλβις Πρίσλεϊ, πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας το ένα από τα τρία ιδιωτικά του τζετ αναφέρει το People. Πρόκειται για το Lockheed 1329 Jetstar του 1962 το οποίο φυλάσσεται στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Ρόσουελ στο Νέο Μεξικό για σχεδόν 4 δεκαετίες.

Πωλήθηκε έναντι του ποσού των 260.000 δολαρίων από ανώνυμο πλειοδότη.

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Priscilla Presley) η οποία ήταν παρούσα στη δημοπρασία του οίκου «Mecum Auctions» στο Κίσιμε της Φλόριντα μίλησε για την αγάπη του Ελβις για τα αυτοκίνητα και για τα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημοπρασίας, ο «βασιλιάς του rock ‘n’ roll» αγόρασε το αεροσκάφος στις 22 Δεκεμβρίου 1976, έναντι 840.000 δολαρίων. Το τζετ με χώρο για εννέα επιβάτες είναι επενδυμένο με ξύλο, κόκκινο βελούδο, και χρυσές λεπτομέρειες ακόμη και στα παράθυρα. Τη ρετρό ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60 ολοκληρώνει η συλλογή πολυμέσων η οποία διαθέτει τηλεόραση, κασετόφωνο ήχου και συσκευή αναπαραγωγής βίντεο RCA. Δεν έχει ανακατασκευαστεί και θα χρειαστεί νέο κινητήρα και πιλοτήριο για να πετάξει ξανά.

Σύμφωνα με το Robb Report, ο τελευταίος ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο Καλιφορνέζος επιχειρηματίας Jim Gagliardi, ο οποίος το αγόρασε σε δημοπρασία του 2017 έναντι 430.000 δολαρίων και δεν το είχε επισκεφθεί ούτε μία φορά.

Διαβάστε ακόμη

Nέα καταιγίδα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μετά τον σεισμό στην Τουρκία

TUI: Ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι

Αυτός είναι ο πιο δύσκολος αγώνας αντοχής στον κόσμο και είναι μόνο για 290 άτομα – Ενα τρίαθλο στόχος ζωής