Διεθνή

Πορτογαλία: Έναρξη της τουριστικής σεζόν από αύριο

  • newsroom


Η είσοδος των ταξιδιωτών στην ιβηρική χώρα, θα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού μοριακού τεστ

Η Πορτογαλία από αύριο είναι και πάλι «έτοιμη» να υποδεχθεί τους τουρίστες και ευελπιστεί, όπως και η Ελλάδα, σε μια «δυνατή» τουριστική σεζόν, προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια οικονομία.

Η είσοδος των ταξιδιωτών στην ιβηρική χώρα, θα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού μοριακού τεστ.

Η Λισαβόνα έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά.

Κι αυτό, διότι οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει δρομολόγια προς την Πορτογαλία από 21 διαφορετικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης, ο TUI, έχει δρομολογίσει τουλάχιστον 44 πτήσεις προς την ιβηρική χώρα για το διάστημα 17 έως 30 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία, με πληθυσμό παρόμοιο της Ελλάδας, έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να κινούνται σε τριψήφια επίπεδα (469 το Σάββατο) και τους θανάτους σε μονοψήφια (7 το Σάββατο).

Διαβάστε ακόμα

Costamare: «Άνεμος» Wall Street στο ελληνικό Χρηματιστήριο με το πρώτο ναυτιλιακό ομόλογο

Dorsey: Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το Bitcoin