Διεθνή

ProfitLevel: Τα tweet του Έλον Μασκ επιδρούν στον επενδυτικό κόσμο

  • newsroom


Ο Έλον Μασκ έχει γίνει ο απόλυτος διαμορφωτής του κόσμου των κρυπτονομισμάτων

Ένας οραματιστής ηγέτης, o Έλον Μασκ, απολαμβάνει να παίζει με την επιρροή που ασκεί στο Twitter, ενώ τα σχόλιά του παρακολουθούνται παγκοσμίως.

Η τιμή του Bitcoin κινείται με βάση τις δηλώσεις του και ορισμένοι επενδυτές έχουν υποστεί ακόμη και μεγάλες απώλειες. Το ποια είναι η πρόθεση του Μασκ και πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία, είναι κάτι που διερευνάται από την ProfitLevel.

Ο Έλον Μασκ έχει γίνει ο απόλυτος διαμορφωτής του κόσμου των κρυπτονομισμάτων. Τον Ιανουάριο, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 20% όταν ο Μασκ πρόσθεσε το hashtag Bitcoin στο βιογραφικό του στο Twitter. Τον Φεβρουάριο, οι τιμές αυξήθηκαν ξανά σχεδόν κατά 16% όταν ο ιδιοκτήτης της Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού στον λογαριασμό του στο Twitter πολλές φορές. Όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχόταν πλέον Bitcoin λόγω ανησυχιών για το κλίμα, η αξία του Bitcoin μειώθηκε περισσότερο από 10%.

Η Tesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων χρησιμοποιώντας Bitcoin, καθώς η εξόρυξη Bitcoin ρυπαίνει αναμφίβολα το περιβάλλον. Τον Μάιο, ο Musk εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω Bitcoin, ιδίως του άνθρακα που παράγει τις χειρότερες εκπομπές. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι απόρριψης του εικονικού νομίσματος. Η αξία του Bitcoin μειώθηκε από τη δημοσίευση του tweet, όπως και η αξία των μετοχών της Tesla.

Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Έλον Μασκ είναι πολύ ασταθείς. Τον Ιούνιο διατύπωσε την άποψη ότι η Tesla θα μπορούσε να επανεξετάσει την αποδοχή του Bitcoin. Σύμφωνα με το Coindesk, το Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν στο 10% μόνο μία ώρα μετά τη δημοσίευση του tweet του Musk, στο οποίο πρότεινε ότι η Tesla θα μπορούσε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο αποδοχής συναλλαγών με Bitcoin στην περίπτωση που οι cryptominers ξεκινούσαν να χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια στο 50% της συνολικής παραγωγής.

Και πώς αποκρίνονται οι επενδυτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων; Σύμφωνα με το CNN, οι επενδυτές και οι αναλυτές είναι εξοργισμένοι που τα ακατάλληλα σχόλια του Μασκ οδηγούν σε ανεξέλεγκτες αλλαγές στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Μια δήλωση ξεχωρίζει από τις άλλες, η Magda Wierzycka, Διευθύνoυσα Σύμβουλος της Sygnia και ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς, κατηγόρησε τον Μασκ για χειραγώγηση των τιμών της αγοράς κρυπτονομισμάτων, κάτι που ο Μασκ αρνήθηκε.

Διαβάστε ακόμα

Λαγκάρντ: Αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ σε 10 ημέρες και παράθυρο για νέα μέτρα

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις τιμές εξοχικών στις Κυκλάδες- Αναλυτικοί πίνακες

Βασίλης Κάτσος: Οι προοπτικές του Ελληνικού και τα νέα σχέδια για το VNK Capital