Διεθνή

Κορωνοϊός: Προστασία μέχρι 8 μήνες προσφέρει το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

  • newsroom


Προηγουμένως η θεραπεία είχε δείξει μείωση κατά 81,4% του κινδύνου κατά τον πρώτο μήνα μετά τη χορήγησή της

Μία δόση του κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκευάζει η Regeneron μείωσε τον κίνδυνο νόσησης από τον κορωνοϊό κατά 81,6% για διάστημα από δύο έως οκτώ μηνών μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε δοκιμή τελικού σταδίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων, Recen-CoV, έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη νόσηση από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Μάιρον Κόεν, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης του κορωνοϊού για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία.

Όπως ανέφερε η εταιρία, η ανοσία αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια.

Η θεραπεία είχε δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της.

Σύμφωνα με τη Regeneron, στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για τον κορωνοϊό στην ομάδα του REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo) καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα.

Τον Ιούλιο η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ διεύρυνε την άδεια της θεραπείας Recen-CoV, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση της ως προληπτικής θεραπείας σε ανθρώπους που εκτίθενται σε άτομα που νοσούν, καθώς και σε εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης, σε χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας ή οι φυλακές.

Το φάρμακο έλαβε άδεια στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο για τη θεραπεία ανθρώπων με ήπια έως μέτρια νόσηση από κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμη

Eurοgroup: Πληθωρισμός, ενέργεια και οικονομική διακυβέρνηση στην κορυφή της ατζέντας

Πόσα δάνεια ρυθμίστηκαν ή διαγράφηκαν εν μέσω πανδημίας

Υδρογόνο: O 3ος παγκόσμιος μόλις ξεκίνησε