Σχέδιο για να ανταλλάξει με αμερικανικό φυσικό αέριο το LNG που λαμβάνει από τη Woodside της Αυστραλίας, ώστε να μπορεί να ενισχύσει τις προμήθειες στην Ευρώπη ταχύτερα κατά τον ερχόμενο χειμώνα, έχει ετοιμάσει η γερμανική Uniper, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η στρατηγική της Uniper αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες εταιρειών και κυβερνήσεων στην Ευρώπη να βρουν εναλλακτικές γραμμές ανεφοδιασμού και να καταρτίσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη χειμερινή περίοδο, υπό τον φόβο ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει πλήρως τις ροές φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση έλλειψης προμηθειών, η Uniper θα μπορούσε να διαθέσει σε πελάτες της στην Ευρώπη αμερικανικό LNG, που θα προοριζόταν για την Ασία και που θα μπορούσε να βρίσκεται στον Ατλαντικό, επιταχύνοντας έτσι τον εφοδιασμό.

«Η Uniper καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει επιπλέον φορτία ή να ανακατευθύνει υφιστάμενα φορτία στη Γερμανία», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Οι όγκοι LNG από την Αυστραλία θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται με όγκους που προέρχονται από τις ΗΠΑ και επί του παρόντος στον Ατλαντικό με προορισμό την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία».

«Μπορεί να χρησιμοποιοήσουμε αυτή τη λύση τον ερχόμενο χειμώνα, σε περίπτωση που χρειαστούν οι όγκοι LNG για την Ευρώπη», είπε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες για τους χρόνους παράδοσης και την ποσότητα.

Η Uniper ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με αγοραστές στην Ασία για πιθανή απελευθέρωση των προμηθειών, ώστε να τις αντικαταστήσει με φυσικό αέριο που λαμβάνει από τη Woodside, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές: Υπερβολική η αισιοδοξία στις αγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

«Ένεση ρευστότητας» στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Το πρώτο μεγάλο επιχειρηματικό deal

Σολτς: Μέτρα ελάφρυνσης ενόψει του χειμώνα για την ενεργειακή κρίση