Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μόσχας, το Ritz-Carlton, με την ανεμπόδιστη θέα στην Κόκκινη Πλατεία, απέκτησε σήμερα την επωνυμία Carlton Moscow, καθώς η μητρική εταιρία, η Marriot International, έχει αναστείλει την επιχειρήσεις της στη Ρωσία λόγω της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, Τβερσκάια και έχει άπλετη θέα στο Κρεμλίνο, στους κήπους του και στην Κόκκινη Πλατεία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το ξενοδοχείο απέκτησε νέο λογότυπο και διαδικτυακό ιστότοπο, αλλά καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει που να αφορά κάποια οικονομική συναλλαγή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο ξενοδοχείο, καθώς μέχρι πρότινος υπεύθυνη για τη λειτουργία του ήταν η Ritz-Carlton Hotel Company, θυγατρική του ομίλου Marriott.

Τον Μάρτιο, ο ξενοδοχειακός κολοσσός είχε κλείσει τα γραφεία του και είχε παγώσει τα νέα σχέδιά του. Στη συνέχεια, στις 3 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις επιχειρήσεις του στη ρωσική αγορά, εκτιμώντας πως είναι αδύνατο να λειτουργήσει λόγω «των περιορισμών που ανακοινώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ» τους τελευταίους μήνες για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η αποχώρηση του ομίλου προστίθεται στον μακρύ κατάλογο δυτικών κολοσσών που αποχώρησαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή, όπως οι McDonald’s, Coca-Cola, Nike, Starbucks ή ακόμη η Renault.

Εξακολουθεί να είναι δύσκολο να αποτιμηθούν οι συνέπειες των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όμως τομείς που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους έχουν ήδη επηρεαστεί από τα μεγάλα εφοδιαστικά και οικονομικά προβλήματα.

Οι ρωσικές Αρχές εκτιμούν από την πλευρά τους πως η χώρα έχει αντισταθεί γερά στις κυρώσεις, και πως αυτές είναι εις βάρος των ευρωπαϊκών χωρών λόγω του γεγονότος ότι εξαρτώνται ενεργειακά από τη Ρωσία, που σημαίνει ότι θα υποφέρουν πιο πολύ οικονομικά από τις επιπτώσεις των ίδιων των τιμωρητικών μέτρων τους.

Διαβάστε ακόμη

O σημαντικός ρόλος της ελληνόκτητης ναυτιλίας μπροστά στον κίνδυνο οι Ρώσοι να κλείσουν οριστικά τον Nord Stream 1

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο «Μίδας» των κορτ – Τα έπαθλα των 160 εκατ. δολ. και οι business του (pics)

Ισπανία: Οι εταιρείες καλούνται να μειώσουν τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία