Στην απαγόρευση των Facebook και Instagram στη Ρωσία προχώρησε σήμερα δικαστήριο της χώρας, αφού χαρακτήρισε την εταιρεία Meta Platforms Inc ως εξτρεμιστική, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Όπως μεταδίδει το Reuters, νωρίτερα σήμερα το ρωσικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της Meta Plaltforms, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Facebook, η οποία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να διατυπώσει τη νομική της θέση, ζητώντας από τις δικαστικές Αρχές να αναβάλουν την προσφυγή της εισαγγελίας, που ζητούσε την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η δικηγόρος της εταιρείας, Βικτόρια Σάγκινα, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Meta δεν ασκούσε εξτρεμιστικές δραστηριότητες και τάσσεται κατά της ρωσοφοβίας. Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Ρωσία έχει ήδη απαγορεύσει το Facebook για περιορισμούς που έχει επιβάλει σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Instagram μπλοκαρίστηκε, αφού η εταιρεία Meta ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα που προτρέπουν σε βία κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατευμάτων που έστειλε η Μόσχα στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

O ορισμός «εξτρεμιστική οργάνωση» έχει χρησιμοποιηθεί για οργανώσεις όπως οι Ταλιμπάν και το «Ισλαμικό Κράτος», αλλά έχει υιοθετηθεί επίσης για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και για το «Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς» του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβλάλνι.

Διαβάστε ακόμη

Άννα Αγγελικούση: Παρέλαβε το 2ο νεότευκτο φορτηγό πλοίο μέσα στο 2022

Τι σχεδιάζουν Γερμανός, Δασκαλόπουλος, Κάτσος, Παπακωνσταντίνου, Φέσσας – Ποιες κινήσεις παραμένουν stand by

Εκπρόσωπος Τζόνσον: Η Ρωσία ευθύνεται για τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα σε υπουργούς