Διεθνή

Ρωσία: Η καθυστέρηση στη λειτουργία του Nord Stream 2 βλάπτει την ανάπτυξη της ΕΕ

  • newsroom


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους ότι «τακτικά, καθημερινά, κάποιος απειλεί με κάτι» τη Ρωσία

Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι κακή και για τους συμμετέχοντες στο έργο, για τους καταναλωτές, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης εν γένει, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων κατά του Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «τακτικά, καθημερινά, κάποιος απειλεί με κάτι» τη Ρωσία.

«Το εμπορικό διεθνές έργο Nord Stream 2 δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επειδή δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Και το ότι δεν λειτουργεί είναι στην πραγματικότητα κακό τόσο για όσους συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όσο και για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Είναι κακό για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, η οποία παρεμπιπτόντως υποφέρει επίσης σημαντικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Πεσκόφ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη ότι η Ρωσία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις «πολύ σημαντικές σχέσεις» της με τη Γερμανία και ελπίζει να τις αναπτύξει με συνέπεια. Οι δηλώσεις Πεσκόφ έγιναν ένα 24ωρο μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Αναλένα Μπέρμποκ και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισαν οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Κορωνοχρέη: Τελευταία διορία για ένταξη στις 36-72 δόσεις

Μακρόν για γαλλική προεδρία: Να βρεθεί ξανά η κυριαρχία των συνόρων της ΕΕ