Διεθνή

Ρωσία – κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας αποκλείει το ενδεχόμενο τουρισμού για εμβολιασμό

  • newsroom


Ο Μιχαήλ Μουράσκα έδωσε τέλος στις προτάσεις για επισκέψεις ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό να εμβολιαστούν, χωρίς την ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου για «εμβολιαστικό τουρισμό»

Τα ταξίδια ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό αποκλείονται στην παρούσα φάση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, δίνοντας τέλος στις προτάσεις που έγιναν για επισκέψεις στη Ρωσία από ξένους πολίτες, χωρίς την ανάπτυξη ενός «εμβολιαστικού τουρισμού».

«Αυτό δεν είναι του παρόντος, σήμερα το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν στους Ρώσους πολίτες εντός της χώρας. Παρόλα αυτά, πρέπει να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας», δήλωσε ο Μουράσκα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο ενός «τουρισμού με σκοπό τον εμβολιασμό».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την πρόταση να οργανωθεί η άφιξη ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό, είχε δηλώσει ότι το «θέμα αυτό είναι θέμα του κυβερνητικού επιτελείου, του οποίου ηγείται η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα». Προσέθεσε μάλιστα ότι στο ζήτημα αυτό «ο πρόεδρος θα λάβει υπόψιν τις αποφάσεις εκείνες και τις συστάσεις που καταθέτει το κυβερνητικό επιτελείο».

Οι δηλώσεις αυτές του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου έγιναν με αφορμή την έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων, του προέδρου της Ένωσης εμπορικών κέντρων και του Πανρωσικού κινήματος επιχειρηματιών προς τον πρόεδρο Πούτιν, μέσω της οποίας του ζητούσαν να επιτρέψει την είσοδο άνευ βίζας στη χώρα ξένων πολιτών για να εμβολιαστούν, καθώς κατά την άποψή τους αυτό θα επέτρεπε να στηριχθούν οι κλάδοι εκείνοι που δεινοπάθησαν από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΤΧΣ για ΑΜΚ Πειραιώς: «Θα λάβουμε απόφαση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον»

Μαρία Αγγελικούση: Μια γιατρός στο πηδάλιο του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου

Κατερίνα Μαλαματίνα: «Μαζί τα κάναμε» – Τα σπίτια στη Μύκονο, το γιοτ και το lear jet των 6 εκατ. ευρώ

 

Απόρρητο Απόρρητο