search icon

Διεθνή

Σημαντική πτώση 7,5% στις εξαγωγές της Κίνας (γράφημα)

Ενισχύονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου

Οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν τον Μάιο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,5% σε ετήσια βάση στα 283,5 δισ. δολάρια, όπως έδειξαν τα τελωνειακά στοιχεία σήμερα Tετάρτη, σημαντικά περισσότερο από την πτώση 0,4% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters, όπως μεταδίδει το CNBC..

Η πτώση ήταν τόσο απότομη που ο όγκος των εξαγωγών έφθασε κάτω από τα επίπεδα της αρχής του έτους, αφού ληφθούν υπόψη η εποχικότητα και οι αλλαγές στις τιμές εξαγωγής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος China Economics της Capital Economics.

 «Αυτό δείχνει την υποτονική παγκόσμια ζήτηση για κινεζικά προϊόντα», σημειώνει ο οίκος.

Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές της Κίνας είχαν ξεπεράσει ελαφρά τις προσδοκίες, εμφανίζοντας αύξηση 8,5%. Ωστόσο, τα απογοητευτικά στοιχεία για τον Μάιο δείχνουν ότι η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, σημειώνει ο Hao Hong, επικεφαλής οικονομολόγος της Grow Investment Group.

Οι εισαγωγές για τον Μάιο μειώθηκαν κατά 4,5%, στα 217,69 δισ. δολάρια, έναντι μείωσης 8% που περίμενε δημοσκόπηση αναλυτών του Reuters.

Διαβάστε ακόμη 

Ποιο είναι το top – 5 των ξένων αγορών για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023

Investor Day για την Alpha Bank: Τι θα προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2023 – 2025

Χρέη στους Δήμους: «Στενεύουν» τα χρονικά περιθώρια για ρύθμιση με έως 72 δόσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version