Η μετοχή της SPAC εταιρείας, Digital World Acquisition Corp, εκτινάχθηκε στα ύψη την Πέμπτη, στον απόηχο πληροφοριών για μία συγχώνευση, που συνδέεται με τα σχέδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να δημιουργήσει την δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σχέδια της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, προβλέπουν προβλέπουν την είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition, η οποία εισήχθη στη Wall Street μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC η μετοχή της DWAC βρέθηκε να καταγράφει άνοδο έως και 400% κατά τη σημερινή συνεδρίαση για να κλείσει τελικά με άνοδο 356%. Μάλιστα η διαπραγμάτευση της μετοχής διεκόπη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η Digital World Acquisition ήταν η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην πλατφόρμα Fidelity, αλλά και στα χρηματιστήρια NYSE και Nasdaq (έχει επιλέξει τη διπλή εγγραφή). Οι εντολές αγοράς ήταν 3 φορές περισσότερες από τις εντολές πώλησης της μετοχής στη Fidelity.

Περισσότερα από 470 εκατ. μετοχές της DWAC άλλαξαν χέρια κατά τη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τη FactSet.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή κρίση: Οι διαφωνίες και τα διλήμματα των ηγετών της Ευρώπης

Στο «μυαλό» της Αγγελικής Φράγκου – Οι επόμενες κινήσεις μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής

Πούτιν προς Ευρώπη: Όταν εγκρίνετε τον Nord Stream 2 θα αυξήσουμε τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο